Queden quatre mesos per Eurovisió Júnior i Radiotelevisió Espanyola ja ha escollit internament a la seva representant pel certamen infantil que se celebrarà el pròxim 24 de novembre a Gliwice (Silèsia). La jove de 12 anys Melani Garcia (L’Eliana, País Valencià), la guanyadora de La Voz Kids (2018), considerada un dels talents emergents més rellevants del líric espanyol, representarà l’Estat en aquest esdeveniment internacional.

Després de 13 anys sense fer-ho, Espanya tornarà a participar en aquest Eurovisió per la canalla. Enrere queden les paraules del llavors director de RTVE Javier Pons (2007-2010), quan va esgrimir la retirada espanyola per reorientar la programació de la cadena pels més menuts: “Aquest tipus de concurs fomenta diversos estereotips que no compartim i és molt fàcil travessar línies perilloses que no són les més adequades per la infància”.

Ana María Bordas, responsable espanyola d’Eurovisió assegura a EnBlau la il·lusió de l’emissora sobre la tornada al petit festival: “Estem interessats a participar en el màxim d’iniciatives de la Unió Europea de Radiodifusió”. La directora de Projectes Internacionals subscriu també les paraules d’Antonia Prieto, cap d’Entreteniment: “Estem feliços treballant en una candidatura sòlida i de qualitat, i esperem fer-hi un gran paper”.

Lluny dels resultats de la versió d’adults, Eurovisió Júnior és un èxit a RTVE. De fet, l’Estat ostenta el millor palmarès del festival. Va guanyar el 2004 amb María Isabel i Antes muerta que sencilla. El 2003, Sergio va aconseguir un segon lloc amb Desde el cielo, la mateixa posició que el 2005 amb Antonio José i Te traigo flores. El 2006, l’última participació espanyola, Dani es va endur una quarta classificació amb Te doy mi voz.

participants jesc

Polònia acull enguany la 17a competició juvenil gràcies a la victòria de Roksana Wegiel l’any passat a Bielorússia. Dinou televisions públiques europees lluitaran per guanyar el trofeu de vidre. Encara que Azerbaidjan i Israel hagin abandonat el concurs, aquest format viu una nova etapa amb les incorporacions d’Austràlia, França, Gal·les, Kazakhstan i Portugal i la introducció d’un sistema de votacions en línia en dues rondes.