Alea jacta est. Les nits de divendres tenen a partir d'ara una altra batalla on els dos grans tòtems de la televisió estatal, Antena 3 i Telecinco, s'enfronten pel poder de l'audiència, motor de les dues televisions i la seva raó de viure. Els dos grans imperis mediàtics, Atresmedia y Mediaset, viuen mirant de reull el que fa la competència i a cada gran estrena que es produeix, l'altre respon amb les seves millors armes.

arus1

Antena 3

Alfons Arús ha aterrat les nits de divendres a Antena 3 amb el seu Arusitys Prime, una versió nocturna del seu Aruseros matinal de La Sexta. S'observen en el programa imputs del programa diari que cada dia ofereix als més matiners, amb tertulians debatent sobre diferents temes, instagrams de famosos, previsions del temps i col·laboradors que fan doblet, com Angie Cárdenas o El Sevilla. Potser la part més nova va arribar, precisament, de la mà de dos rostres molt associats a la competència, María Teresa Campos i la seva filla Terelu, que a priori s'entrevistaven l'una a l'altra. El més sucós, sentir parlar la mare d'una surrealista proposta de trio que li van fer i que va rebutjar. Massa modern per a ella:

Antena 3

Van ser les dues cares més conegudes d'un programa per on també van passar Cayetano Martínez de Irujo o Loles León. Potser massa vistos els darrers dies i en programes d'aquesta mena. De la resta, cal que vagin calant en uns espectadors que ja veurem si amb el temps aniran fent-los seus i coneixent-los. Perquè el 9,1% de share i el milió d'espectadors que van tenir sembla molt insuficient per mantenir el tipus davant algú que és implacable, Paolo Vasile. Perquè l'italià va contraatacar amb una pel·lícula espanyola, Perfectos desconocidos. Perquè el film d'Álex de la Iglesia sobre infidelitats de parella amb Ernesto Alterio, Pepón Nieto, Belén Rueda, Eduard Fernández o Eduardo Noriega no va donar opció al seu rival. 20,7% i més de tres milions d'espectadors. Els que van ser fidels van ser els espectadors de Telecinco que van preferir uns 'perfectos desconocidos' a conèixer un programa d'Arús amb imperfeccions a corregir.

El primer divendres ja és història. De moment, el 'prime' time no se'l va endur Arús per molt que ho inclogués fins i tot al títol del programa. Caldran canvis de cara al proper divendres al programa d'Arús. Vasile ja està rebuscant entre el seu arsenal per tornar a donar un cop de puny damunt la taula.