David Bisbal és l'únic concursant d'OT que ha aconseguit una prometedora carrera al món de la música. Fa uns anys va celebrar els seus 20 anys al món de la música. Ha triomfat tant a nivell nacional com internacional. Alguns dels seus companys van haver de buscar-se una altra sortida a la televisió, mentre que la resta estan completament desaparegudes. I és que hi ha molts concursants de l'esmentat format que no han pogut dedicar-se als seus somnis. I no són els únics.

No sempre ser guanyador o guanyadora o finalista d'aquests concursants et garanteix una prometedora carrera. Si ens n'anem fins a 2003, any en què es va emetre la tercera edició del format, ens trobem amb Ramón del Castillo. Va arribar al concurs molt il·lusionat amb tan sols 18 anys i es va quedar a les portes d'assolir l'èxit. Malgrat això Ramón va participar en Eurovisió 2004. El jove cantant va quedar en desena posició en aquella època. La seva cançó es va mantenir fins a nou setmanes en la llista d'èxits.

Ramón Castell
Ramón Castell

De la música a l'hostaleria

Ramón Castillo va iniciar una gira per totes les ciutats d'Espanya i dos anys més tard va estrenar disc. Tanmateix, en aquella època va començar el seu declivi professional. El 2010 es va rendir i va abandonar la indústria. La seva vida va fer un gir de 180 graus. "Vaig decidir parar perquè em van manar a Eurovisió amb una cançó que no era meva, encara que li tinc molt afecte perquè em va aportar moltíssim. Va anar un passaport per viatjar, però no em sentia identificat amb ella. La gent que manejava| la meva carrera en aquell moment va basar la meva carrera en aquella cançó. (...) Després d'uns anys, em vaig anar cansant i em vaig dir: 'Què faig aquí?'", va explicar el novembre de 2022 a la revista HOLA!

Ramón sempre va donar la culpa al seu representant del seu poc èxit professional en la música. Es va centrar en els seus estudis, va estudiar Producció Audiovisual. Aquesta nova aventura el va portar a viure una llarga temporada a Noruega. Allà, va trobar un treball estable en una productora, Seefood TV. "Això és un altre món. Perquè et facis a la idea, en un lloc| com el meu ganes de 2.500 a 4.000 euros. Ja entenc més o menys el noruec i parlo alguna cosa. Em vaig especialitzar com a assistent de càmera i faig de tot: preparo el set, canvi focus, gestiono localitzacions...", va reconèixer

Uns anys més tard, en el seu tornat a Espanya va veure l'oportunitat al món de l'hostaleria. El 2020, en plena pandèmia, va obrir el seu propi restaurant, Surkos. "Sempre havia tingut la inquietud del meu propi negoci i trobem aquest local, que és preciós i té molt encant, al caire del mar. El que no esperàvem és que ens anàvem a trobar amb una pandèmia mundial i una crisi de la qual no sabem quan podrem sortir... Si és que sortim, però estem molt contents perquè ens va realment bé", va assegurar per a l'esmentada revista del cor.