Espartac Peran és una de les estrelles que queden de la TV3 de tota la vida. Es van jubilant els grans referents de la cadena, de Jaume Barberà a Joaquim Maria Puyal, i queden els que ara tenen 50 anys. Els grans noms de la casa Helena García Melero, Xavier Valls, Espartac Peran, Ramon Pellicer, Raquel Sans, Lídia Heredia. Tots rondant o superant la cinquantena, en el millor moment de les seves vides per fer bona TV. Els joves ho intenten però els falten deu anys de tele diàrìa per arribar al seu carisma i sobretot el més difícil: connectar amb el públic TV3. Ariadna, Ricard, Agnès... a pencar més. 

Espartac Peran TV3
Espartac Peran TV3

Espartac Peran és molt generós amb els espectadors que l'enyoren en antena. Sempre hi ha el rumor que tornarà a fer un programa però és que el que dirigeix, Atrapa'm si pots, és líder gairebé sempre els caps de setmana, superant en espectadors la joia de la corona, Col·lapse. Així que no el mouen. Allà rere les càmeres guia Llucià Ferrer per fer un bon concurs. Espartac Peran ja n'ha fet uns quants com el Bocamoll sobre llengua catalana. A Noé li parles de pluja. Espartac en sap. Els caps de setmana mentre el seu concurs triomfa ell visita Catalunya. No ja amb l'autobús de Divendres, sinó amb la seva família. El reconeixen arreu. És generós amb els fans i fa fotos que ensenya sense manies, com el seu fill Adrià de 5 anys molt gran a la platja de Tossa de Mar en plena tardor:

Els Peran, pare i fill, han fet el salt a la barana del Passeig Marítim de Tossa de Mar, entre Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols, per fer-se la foto típica, no amb la Vila Vella del poble al fons sinó amb l'illa de Tossa, un conjunt de roques que coronen la badia entre les dues platges, Mar Gran i Mar Menuda. I a la foto s'aprecia l'estelada més famosa de la Costa Brava, la que oneja sempre al capdamunt de l'illa. Es va fer cèlebre perquè un membre de la família del rei, el seu excunyat i tiet de Froilán, Álvaro de Marichalar, la va voler arrencar.

Tossa de Mar, L'Illa
Tossa de Mar, L'Illa, twitter
alvaro de marichalar twitter
Álvaro de Marichalar a Tossa, twitter

L’excunyat de la infanta Elena va anunciar que marxava a fer la volta al món. Però sembla es conforma fent la volta a les illes Medes. I en el seu camí cap a l’Empordà, el germà de Jaime de Marichalar feia una parada patètica a Tossa de Mar. La seva fita a la costa de la Selva, retirar banderes independentistes. Així ho publicava a twitter, sense citar Catalunya sinó "el noroeste de España":

Les imatges, lamentables. Álvaro de Marichalar abandonava la moto d’aigua per “la bandera de la mafia separatista del 3%”. Davant la incredulitat dels tossencs que hi havia a la zona, Álvaro de Marichalar insistia: “Eso es una bandera cubana. No se os ocurra ponerla porque vendré mañana a quitarla otra vez”. Espartac dona fe que Álvaro va fer pena. L'estelada, com el dinosaure de Monterroso, segueix allà. En una foto de l'Adrià nu a la sorra i les roques com un quadre de Sorolla. Grandiós Espartac.