Núria Yáñez, més coneguda com a Fresita, és un dels personatges més mediàtics de l'univers Telecinco. A Gran Hermano 5, a més d'emportar-se el premi de 300.000€, va saltar a la fama gràcies a la seva relació amb una vaca lletera. Moments brutals els que ens va regalar a tots que han quedat ja com a història de la televisió. Ella és simpàtica, riallera i amb un sentit de l'humor molt obert. Xerrar amb ella és una experiència molt agradable i, en l'entrevista que li realitzem avui, s'obre com mai. La seva experiència vital ha fet que cregui molt en Déu. És per això que confia cegament en el destí i en la justícia divina. La Fresi ens parla de Tony, el seu amor des de fa sis anys, que qualifica com el seu  "Indiana Jones"; del seu no-fitxatge per 'Supervivientes'; dels seus projectes audiovisuals actuals; del seu nou tema musical... Què pensa de la relació Catalunya-Espanya? A quin personatge de 'Sálvame' avorreix? La Núria Fresita més íntima, en exclusiva a EN Blau:

Fresita IG
Fresita IG

Què queda de la Fresita de la vaca?

De la Fresi de la vaca queda el meu riure, explicar els meus acudits dolents, entrar en bucle i ser molt afectuosa. Quan estic a gust amb la gent queda el flower power, el bon rotllo, perquè no canviaré mai. A aquesta Fresita, en canvi, se li ha afegit la desconfiança de l'ésser humà. De vegades soc esquerpa i desconfiada de la resta.

Què ha marcat la teva vida després de GH?

De petitona m'encantava ballar al passadís de casa meva, com a la sèrie 'Fama'. Ballava, feia aeròbic, interpretava... Sempre em quedarà al tinter quedar-me a l'Institut del Teatre de Barcelona pensant que volia estudiar teatre. La veritat és que em costa molt estudiar i memoritzar. Les pors... que de vegades paralitzen. Vaig decidir estudiar Turisme i RRPP: he estat animadora a hotels, recepcionista en un càmping. Després, la vida et porta a trobar-te davant d'una càmera -a l'estiu de l'any 2003- i allà vaig estar fent d'animadora d'un reality (Gran Hermano) durant 113 dies. De vegades no fa falta passar per una universitat: sense saber-ho, vaig ser animadora de tot un país durant tot un hivern. Van plorar, van riure, s'ho van passar bé amb mi... M'he sentit molt estimada sempre, fins i tot pels que m'han jutjat: diuen que el temps i la raó són el jutge més important. Han passat 18 anys i mai no he venut a ningú per diners a la TV.

Fresita GH
Fresita GH

Com creus que et recorda la gent ara?

Ha passat molt temps, però encara hi ha molta gent que m'abraça pel carrer. Em miren, somriuen, ploren... i diuen "quina alegria veure't: acabo de perdre un ésser estimat i li queies molt bé". Escoltar una persona que t'explica una cosa trista no és dolent: em sento bé podent fer una abraçada. M'ho expliquen perquè soc jo, Núria, no perquè sigui un personatge de la tele. Em quedo amb aquesta gent que em fa abraçades sense conèixer-los: aquest és el meu karma, el meu sentit de la vida. Soc una persona amb uns valors molt senzills: l'alegria i l'extroversió.

Ara col·labores en un dels millors programes de la tele... 'Toni Rovira Y Tú'. Et veuen fins i tot a Guatemala!

Estic molt molt feliç de col·laborar amb el Toni Rovira. Allà conec gent meravellosa com Mari de Chambao o el grup Bombai, un grup de pop valencià. Tinc companys meravellosos: Toni, Mompi, el saxofonista... És la meva via de desconnexió. A més, compagino això amb el meu programa de ràdio 'Cuéntaselo a Fresita Núria' (ho poden seguir a la ràdio de Polinyà del Vallès) i amb el treball d'una empresa que es dedica a la moda. Reconec que la TV m'encanta.

Parlant de tele... Què opines de Sálvame?

Sincerament, amb tot l'afecte del món perquè el vaig conèixer fa temps al meu bar de copes, jo li trauria la cadira a Rafa Mora. Hauria d'estar jo allà asseguda. Almenys rotar una mica la cadira. M'agradaria explicar acudits, fer ioga, donar consells de dansa del ventre... Sálvame és un gran programa, però et diré una cosa que no he explicat a gairebé ningú.

Fresita, a 'Sálvame' T5
Fresita, a 'Sálvame' T5

Digues-me...

Jo podria estar treballant a 'Sálvame' des dels seus inicis, quan va començar. Estava fent call-tv's a Canal Català quan em va cridar Saúl Ortiz als tres mesos d'haver començat 'Sálvame', però vaig rebutjar perquè Canal Català era un projecte nou i jo venia amb molta por de l'època de T5. A mi no m'agraden els programes s'ha de discutir. Què hauria estat de Fresita? Mai no se sabrà...

A quin personatge de Telecinco avorreixes més?

No m'agrada parlar malament de ningú, però una de les persones que no em causa simpatia és Ana Mª Aldón. No m'agrada gens. Tinc amigues cantants com Yolanda Sanjuán que es mereixeria molt més ser al 'Sálvame Mediafest'. Jo també m'ho mereixeria: tinc tres cançons a la meva esquena i valc molt. Soc una veritable show woman. Vaig entretenir tot un país durant tres mesos i mig sent jo, sense ser la dona de cap torero ni de cap futbolista. Moi: Núria Fresita FlowerPower.

Ana Mª Aldón Telecinco
Ana Mª Aldón Telecinco

Fa diversos anys que sones per ser concursant de 'Supervivientes'. Per què creus que no t'agafen?

Doncs mira, jo he trobat la pau en la fe. Crec moltíssim en Déu: sempre he cregut, però ara més que mai. Ell marca el meu destí... Sense les experiències que he tingut no tindria aquesta pau. Per això, penso que si no puc anar a 'Supervivientes' és perquè Déu no vol que vagi i que estic on he d'estar. Tot en aquesta vida ho decideix Déu. De vegades, lluites a contracorrent, ho he fet durant 9 anys per anar a 'SV', i mai no m'han seleccionat. No pots continuar picant una porta que no t'obren.

A més de tots els teus projectes, cal dir que tens una veu fantàstica. 'Eo', 'Bandida' i 'Olé' són els teus tres singles. Per quan el quart?

El 2023 trauré una cançó preciosa, mig en italià, mig en castellà: 'Viva la Vitta'. Amb Sergio Paredes, un productor que porta en la meva vida gairebé 8 anys. Tinc amics d'anys, com el meu amic Danny Padilla, que acaba de morir. La cançó la trauré perquè sí, perquè em ve de gust.

Fresita a Youtube
Fresita a Youtube

Hem llegit que la teva parella Tony i tu porteu sis anys junts ja...

La meva vida és molt alegre i molt divertida. Ara, el destí m'ha posat una nova experiència: el Tony. Ens vam conèixer als 18 anys i ens vam retrobar en el moment adequat. És la meva Indiana Jones, el meu Julio Iglesias, ho té tot.

Fresita i la seva parella Tony
Fresita i la seva parella Tony

Ambdós esteu en litigi reclamant 2'3 milions d'euros per una manipulació d'un bufet d'advocats. Com avança l'assumpte?

Estic vivint amb ell una cosa que pensava que mai no passaria. A part que és una bellíssima persona, està vivint el fet que un pare l'ha desheretat. Crec que s'hauria de desheretar en vida davant d'un jutge i que el pare digui el per què, que el fill es pogués defensar. En desheretar-te amb la persona morta és molt complicat. Cal acabar amb això ja: està durant gairebé tres anys. El patrimoni és bastant important... Tenim una vista amistosa per a Reis. Sinó haurem d'anar a judici de veritat. No és just que un patrimoni familiar quedi en mans de marmessors... No puc dir més. Espero que es faci justícia.

Ets mig catalana i mig andalusa... Què penses de la relació Catalunya-Espanya?

Soc de pares granadins, nascuda a Catalunya. Vaig néixer a Barcelona i amb 20 dies vam anar-nos-en a Salou. M'encantaria que ens portéssim tots bé. Espanya és un país sagitari, com jo: som un país preciós. Catalunya és preciosa i Espanya té llocs meravellosos: Astúries, Galícia, València, Madrid, Andalusia... Catalunya és el meu paradís, m'encanta: Salou, Sitges, Tarragona, el Gòtic de Barcelona... Ens hauríem de portar tots bé.

Fresita Instagram
Fresita Instagram