Ja va passar fa un temps: una empresa de Màlaga va voler fer la gràcia i va batejar-se amb un nom peculiar, Pig Demont, amb un logo que consistia en un porc amb ulleres i cabells negres. Llavors, el seu propietari va pensar que la resta del món es mamava el dit en manifestar, sense caure-li la cara de vergonya, que "Quien quiera ver a Puigdemont lo verá pero no es él".

pig demont

Ara, també amb animals i també amb Puigdemont pel mig, s'ha repetit una història similar. Explica el diari El Mundo que el nou fenomen en el negoci dels animals de companyia són els bancs de semen per a gossos. Resulta que n'hi ha set, repartides entre Madrid, València, Mallorca i Barcelona. I quin és l'esperma més cotitzat? El d'un gos, un 'american bully' de Màlaga, que rep el nom de Puigdemont. Quant demanen per cada dosi d'aquest semental? Ni més ni menys que 5.000 euros. I el seu propietari no amaga quina és la seva referència a l'hora de batejar-lo: "El nombre le viene por su tendencia a la fuga". 

titular el mundo

El Mundo

A banda del titular del diari, amb clara voluntat de fer befa, expliquen que l'animal "Nació con los ojos azules y desde muy pequeño tuvo un rasgo marcado en su carácter que a la postre terminaría condicionando su nombre. Su tendencia a la fuga irrefrenable. Por eso su dueño, al frente de un cotizado criadero en la Costa del Sol, lo bautizó como lo bautizó: Puigdemont. Y vale hoy su peso en oro...". En un negoci a l'alça com aquest, "Hoy en día las pajuelas vuelan ya por todo el planeta", explica de manera gràfica un especialista en reproducció assistida. 

puigdemont llegint

@carlespuigdemont

El propietari del gos no s'amaga: "De pequeño era un listillo, tenía una habilidad especial para escaparse de la jaula. No sabíamos qué nombre ponerle. Y como no se hablaba de otra cosa que de la huida del político catalán pues le pusimos Puigdemont. Es un ejemplar único... Está entre los tres mejores de Europa y los cinco mejores del mundo", diu el propietari del viver malagueny, Haty Bulls. La doble intenció del mitjà continua en voler saber més detalls del gos. De cinquena generació, pesa 30 quilos i fa 32 centímetres, pregunten pel seu caràcter: "es muy familiar y cariñoso, nada territorial y mentalmente muy equilibrado".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat