L'Elisenda Carod ha començat unes més que merescudes vacances després d'una exitosa temporada al capdavant, juntament amb l'Òscar Fernàndez, de La tarda de Catalunya Ràdio. Excel·lents dades, sumant més oients a la causa i orgullosa de fer un producte radiofònic de primer nivell. Ara, però, toca descansar i desconnectar uns dies, agafant el relleu durant l'estiu l'Àdam Martín. L'Elisenda, doncs, que ja fa temps que és una de les veus més representatives de la ràdio en català. Cada dia parla en català durant quatre hores, per això, li ha grinyolat molt el que ha sentit ara que comença les vacances, anant en tren cap a Lleida.

elisenca carod
Elisenda Carod / @elisendacarod
elisenda carod cat radio ig
Elisenda Carod / @elisendacarod

Fa pocs dies, una companya seva a l'Està passant de TV3, la Judit Martín, ja sorprenia el personal pel que es va trobar en un vagó de tren, concretament als lavabos. Un cop allà, va escoltar la veu d'un home que tan bon punt podria ser que estigués afònic, que s'acabés de llevar, que tingués un mal dia o tot plegat. Una veu que la Judit no donava crèdit: "NECESSITO CONÈIXER AL SENYOR QUE HA POSAT LA VEU ALS LAVABOS DE RODALIES. QUALSEVOL INFORMACIÓ SERÀ BENVINGUDA. GRÀCIES". Per què? Escoltin vostès mateixos:

Ara, qui ha escoltat una altre veu... particular, per dir-ho d'alguna manera, ha estat la locutora. Ha agafat un AVE de Renfe camí de Lleida. I ha quedat francament al·lucinada del que ha sentit. Una frase en català, sí, però una frase que haurà fet suar tinta qui l'ha llegit. Tant, que no s'entén gaire el missatge que volia donar als usuaris. L'Elisenda entén l'esforç, però el que no acaba d'entendre és "Això que fa Renfe (ara Ave a Lleida) de fer llegir en català a una (pobre) persona q no sap ni què és el català per cobrir expendient… FA PATIR MOLT! (Fa patir un ictus de la persona concretament). Tireu una gravació parfavart". Carod demana que per evitar-li mals tràngols a la treballadora d'haver de llegir en directe la frase que li han donat per informar del servei de bar, que posin un missatge gravat anteriorment i així tothom contents. Doneu-li al play:

Alguns seguidors seus han al·lucinat com ella i s'hi han abonat:

El màgic món de Renfe i les veus que s'escolten en els vagons. Quina serà la següent troballa?