Aquest divendres a TVE hi ha hagut una nova demostració de com tracten algunes cadenes els seus propis productes. Donde viajan dos es un programa conduït per El Langui i l'actor Jesús Vidal, conegut des que va guanyar un Goya per la pel·lícula Campeones. Tots dos viatgen per Espanya per analitzar i tractar temes de forta càrrega de conscienciació social. I aquesta setmana van aterrar a Mallorca per parlar amb Rafa Nadal i la seva dona, Xisca Perelló, sobre la seva fundació.

rafa nadal langui vidal

Jesús Vidal, El Langui i Rafa Nadal (TVE)

Una tasca encomiable que va ser menystinguda pels programadors de TVE, que la van col·locar en un horari intempestiu de matinada, passades les dotze de la nit. Una pena. Un programa que caldria que veiessin les famílies i que només van veure els que tenien insomni. El Langui està molt orgullós del resultat final del programa i la seva entrevista amb el millor jugador espanyol de tennis de la història. Però si tingués al davant als directius de la seva pròpia cadena, els hi fotria un revés que ni el balear. Perquè el presentador i cantant està que trina, tal i com ha deixat caure al diari ABC: "Me parece injusto el tratamiento que TVE da al programa. Nos piden un programa blanco, familiar, de valores, para visiblilizar las capacidades diferentes, y lo invisibilizan poniéndolo a unas horas nada adecuada. Te piden ciertos ingredientes para que lo vean familias con sus hijos, para que conozcan capacidades diferentes de personajes conocidos y anónimos, y lo programan después de una película de sexo, drogas y acción".

langui vidal

Jesús Vidal i El Langui (TVE)

El Langui no s'ha mossegat la llengua, tot el contrari: "Creo que es pura fachada. A lo mejor me tiro piedras contra mi tejado y se cargan al bocazas este. Hay otros discapacitados que lo harían genial. Ya me buscaré mis castañas, pero quiero hablar claro. ¿De qué nos sirve la television pública?". I deixa de banda la publicitat o les xifres d'espectadors. Per a ell, la cosa està clara: "TVE no vive de las audiencias, no se alimenta de la publicidad. Es un quiero y no puedo, para vender luego que trabajan para la inclusión. Puede ser incómodo ver a dos perdonas con discapacidad explicando cosas. Es la única duda que se me presenta".

langui nadal

El Langui i Rafa Nadal (@frnadal)

L'experiència, però, de parlar tanta estona amb una icona com Nadal va ser molt positiva per ell mateix i per a Vidal: "Qué vamos a contar que no sepa todo el mundo. Está la superacion como deportista y luego lo extrapola con sus valores: la humildad, la empatía que tiene y todo lo que genera. Rafa dice que se siente con la obligación de ayudar. Este tipo no deja de dar ejemplo"... Tot el contrari que els dirigents de TVE.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat