El Chiringuito estan esvalotats amb l'arribada del Mundial de Qatar. La selecció espanyola no despert passions, precisament, en bona part de la banca del programa, concretament, la més madridista. Veure Luis Enrique a la banqueta, veure set culers a la Roja, amb Ansu Fati, que surt d'una lesió, i veure només dos jugadors blancs com Asensio i Carvajal, ha fet que no la sentin tan seva com en èpoques pretèrites i que treguin foc pels queixals. Per exemple, Juanma Rodríguez, conegut com Gargamel, que fins i tot va dir que "los culés os apropiáis de las victorias de España", i que per aquest motiu molta gent "está desenganchada de la selección":

A l'espera que arribi diumenge i es doni el tret de sortida al Mundial, Josep Pedrerol no hi va ser aquest dijous presentant el seu programa. Un Pedrerol que ha anunciat que li farà la competència al seleccionador espanyol i, com ell, es farà també streamer.

Aquesta passada mitjanit, qui presentava enlloc seu era Edu Aguirre, i només començar programa i donar la benvinguda als espectadors, i abans que entressin els tertulians del dia, va donar una notícia que va deixar glaçats els fans del programa, provocant una immensa pena. Tristor per algú que acaba de morir, que si bé no li posaven cara, sí que l'han escoltat totes i cadascuna de les nits que s'ha fet programa. Una de les 'veus' més importants de l'espai, la veu que sempre dona el tret de sortida a El Chiringuito després de la salutació inicial de Josep Pedrerol o, com ahir, d'algun dels companys que el substitueix. Parlem de Paco Gallego Neira, un dels integrants del grup de música Los dos españoles. Ell i el seu germà Isaac van formar un duet a mitjans dels 60, amb algun èxit a la dècada dels 70 i 80, èxits d'aquells de cassette de benzinera: ‘Monumento al camionero’, ‘Manuel Muñiz’, ‘Regreso de un emigrante’, ‘Viento del norte’, ‘Forastero’ o ‘Benavente, fiesta del Toro’.

paco gallego
Paco Gallego, de fons, a la pantalla d''El Chiringuito' / Mega

Paco Gallego ha mort als 74 anys a casa seva a Sitrama de Tera, a la província de Zamora. I perquè estan tristos a El Chiringuito? Perquè seva és la cançó que ja forma part del programa des dels inicis. Aquell inconfusible "Vive deportivamente, vive. Te lo aconseja un amigo. Vive deportivamente porque contamos contigo. Contamos contigo Miguel, contamos contigo Manuel, contigo contamos, contamos contigo, con ella también" de la cançó Vive deportivamente que posen sempre per començar i per acomiadar programa. Aguirre, colpit en començar: "Paco, y para toda tu familia, este 'Vive deportivamente' va por vosotros. Un abrazo fuerte", deia abans que entressin els col·laboradors, entre ells, el Lobo Carrasco, que només entrar lamenta "¡Qué mala noticia! Había estado con él hace ocho meses".

Seguim tots el consell de Gallego, a viure sempre esportivament. Descansi en pau.