"Dia 25 de confinament. En època de crisi les alegries sempre són benvingudes. A menys d'un mes per commemorar el nostre 20è aniversari, una nova dada meravellosa". Així començava el davantal Jordi Basté d'aquest dilluns 6 d'abril del 2020. Un dia com els últims 25, viscut amb tothom a casa i en plena crisi pel coronavirus. Però un dia diferent. Dia d'EGM. Dia de dades pel que fa a les ràdios. I dia que RAC1 torna a ser la ràdio més escoltada de Catalunya. De fet, les dades d'aquest primer trimestre són les terceres millors de la seva història.

rac1

RAC1

Són temps d'escoltar la ràdio més que mai i a RAC1 ho acaben de comprovar. 902.000 oients diaris, la tercera millor xifra de la història, només per darrera de l'últim EGM del 2017 i el primer del 2018. En segon lloc, Catalunya Ràdio, amb 665mil, molt lluny ja de la SER, 312mil o la COPE amb 161mil. Pel que fa als programes, El món a RAC1 continua sense oposició. 696.000 oients escolten cada matí el programa de Basté. Amb un parell de dades demolidores: és el desè programa més escoltat a tota Espanya, a nivell global, i l'hora de 8 a 9 del matí d'aquest primer trimestre del 2020 ha estat la més escoltada de la història de la ràdio a Catalunya, només per darrera del trimestre que va seguir a l'1 d'octubre del 2017.

baste puigdemont

@jordibaste

Després de Basté, El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, amb una xifra per damunt del mig milió, 504.000 oients diaris, creixent en 70.000 oients respecte el trimestre anterior i lluny tots dos dels 192.000 que aconsegueix l'Hoy por hoy d'Àngels Barceló a la Cadena SER, baixant un 8% i 17.000 oients amb respecte el trimestre anterior. Descens considerable que també ha patit a la mateixa emissora, però a Catalunya, Aquí, amb Josep Cuní, que veu reduït el seu percentatge d'oients a la meitat, en un 50% i passa dels 28.000 als 14.000 oients.

angels barcelo

RAC1 no només esmicola la competència amb el programa matinal. Col·loca 9 programes entre els vint més escoltats a tot Catalunya. El Versió RAC1, amb una excel·lent dada sense el capo canonieri, però amb una feina magnífica del seu substitut, Marc Serra, 238mil oients. Un més que La Competència que continua sense rival. Molt bé Marc Giró, que continua pujant, 175mil oients. Els caps de setmana, Xavier Bundó continua implacable amb mig milió de persones enganxades a la ràdio. A Catalunya Ràdio, a banda de la Terribas, força positiu ha estat l'EGM pel Catalunya Informació  o l'Estat de Gràcia, que també pugen respecte el trimestre anterior. 

toni clapes RAC1

RAC1

És clar que, com ha dit Basté al davantal, "el veritable EGM és el retorn del Toni Clapés aquesta tarda. No sabeu com he trobat a faltar una persona aparentment tan agra com el Toni. Avui la ràdio somriu de felicitat, tota la ràdio, pel retorn del Toni. Avui ens torna i ho fa per la porta gran". Ganes de tornar-lo a escoltar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat