Primer EGM (Estudi General de Mitjans) de 2023 i la foto de la ràdio a Catalunya es mou encara més a favor de RAC 1 i en contra de Catalunya Ràdio. La notícia segueix sent que la ràdio en català és imbatible i que la immensa majoria d'oients sintonitza amb les dues grans emissores en català. La batalla entre totes dues segueix amb RAC1 líder. L'emissora de Godó és l'única que, malgrat l'audiència, fa fora el seu director. Jaume Peral serà cessat aquest 30 d'abril i l'últim EGM que deixa manté grans números. La notícia és que amb el primer EGM de 2023 creix la diferència entre RAC1 i Catalunya Ràdio. Hi ha més gent que escolta la ràdio de Godó i menys gent que escolta la ràdio de la Generalitat:

RAC1: 855.000 oients
Catalunya Ràdio: 531.000 oients
Cadena Ser: 354.000 oients

0 Jordi Basté TV3 Nexes  Sergi Alcàzar 33
Jordi Basté, foto: Sergi Alcàzar

Per programes torna a produir-se el mateix fenomen de fa molts EGM: s'escolta més a Jordi Basté que a tots els programes sumats de Catalunya Ràdio. El programa més seguit segueix sent El món a RAC 1 que millora respecte l'última onada de 2022. Basté ara té 647.000 oients, una barbaritat. Això el converteix en el periodista més influent de la ràdio a Catalunya. Laura Rosel, l'aposta de Saül Gordillo per tractar de fer ombra Basté en lloc de Mònica Terribas, perd pistonada i baixa d'oients respecte l'últim EGM. El Matí de Catalunya Ràdio es conforma amb 394.000 oients, una bona xifra però molt lluny de Basté i amb un altre problema: Toni Clapés se li acosta perillosament. Es podria donar el sorpasso que un programa de tardes fes més audiència que el matinal de la ràdio de la Generalitat. Clapés i el seu Versió RAC1 s'enfilen als 303.000 oients. És a dir, Rosel té més a prop que Clapés la superi que no pas superar ella Basté. Molt lluny, per sota dels 300 mil, Àngels Barceló i Carlos Herrera, en castellà.

Toni Clapés TV3
Toni Clapés TV3

Els matinals són el prime time de la ràdio, on es concentra tota l'audiència, la influència i la inversió publicitària. Per això també és clau què fan els matinals del cap de setmana. Aquí segueix intractable Xavier Bundó de RAC 1 que derrota els dos dies a Roger Escapa. Les dades canten. Bundó fa 445.000 oients dissabte i 416 mil oients diumenge. Roger Escapa es resigna a ser segon amb 351.000 oients dissabte i 316 mil diumenge. La diferència no és tan gran com entre setmana però RAC 1 també està imbatuda els festius. Bundó està llest per agafar el relleu de Basté quan toqui.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Xavi Bundó (@xbundo)

(Seguirà ampoliació)