La ràdio en català segueix sent imbatible i ofereix els dos programes més potents, influents i seguits d'entre les desenes d'emissores que es poden escoltar a Catalunya. El segon EGM de la temporada deixa les coses com estaven en el gran duel entre Jordi Basté i Ricard Ustrell, el flamant fitxatge de la Generalitat per posar fi a anys, molts anys, de Basté líder. La substitució de Laura Rosel per Ustrell era un moviment de la nova CCMA pensat per anar retallant distàncies amb Basté i competir-li el lideratge, però després de vuit mesos de confrontació aquest objectiu es revela molt difícil: Ustrell no retalla oients. Com va dir Rosel, cal temps i paciència. El segon EGM deixa tot igual: Basté 700 mil oients i Ustrell 400 mil oients, una distància enorme que no es retalla.

Jordi Basté Ustrell TV3
Jordi Basté en gran, Ustrell més petit, TV3

Basté perd 3 mil oients i Ustrell en perd 8 mil. La bona notícia per Ustrell és que ha aturat el forat, ha frenat la tendència d'augmentar la distància amb Basté. La bona notícia per Catalunya Ràdio és que el conjunt de l'emissora sí retalla distàncies amb RAC1. La ràdio de Godó perd 85 mil oients respecte a l'onada anterior però segueix molt amunt amb 864 mil catalans que l'escolten cada dia. Catalunya Ràdio puja fins als 626 mil oients diaris, un augment de 35 mil respecte al desembre. La tendència és aquesta: RAC 1 baixa de molt amunt i Catalunya Ràdio puja des de més a baix. Però Basté segueix líder sense erosió i sense que cap dels oponents que ha anat posant la ràdio pública, es diguin Manel Fuentes, Mònica Terribas, Rosel o Ustrell, no aconsegueixin fer-li ombra. Si Rosel recomana paciència haurà de ser en grans dosis anys perquè Ustrell fa com els seus predecessors: no pot amb Basté. El número 1 a Catalunya.

Basté, TV3
Basté, TV3

Ustrell i Basté fan uns números colossals, són molt influents i serveixen de locomotora per les seves respectives emissores. Per entendre la dimensió del seu èxit, un altre programa matinal en català d'una gran ràdio com la cadena SER, l'espai Aquí Catalunya, puja però es queda amb 14 mil oients. Contra 701 mil i 402 mil. Per això la dimensió real del combat és entre les dues patums de la ràdio, Jordi i Ricard. La resta dels programes més escoltats de les dues emissores han quedat així;

RAC 1:

- La competència 176.000
- Vostè primer 139.000
- Versió  RAC 1 290.000
- No ho sé 122.000

- Via lliure caps de setmana: 484 mil oients

Catalunya Ràdio:

-Que no surti d'aquí  79.000 (puja 12 mil)

-La Tarda de CR 132.000 (puja 25 mil)

-El búnquer  53.000 (perd 15 mil)

-Catalunya Nit 45.000 (puja 5 mil)

-El suplement dissabtes 298.000 (perd 65 mil) 

-El suplement diumenges 361.000 (puja 61 mil)

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!