De ser el mític rostre de Telecinco a esfumar-se com la pólvora. Jorge Javier Vázquez es va passar catorze anys de la seva vida presentant un programa de cinc hores diàries. Però en un tres i no res tot es va trencar en mil bocins, de forma inesperada, el presentador va esfumar-se de l'òrbita de la televisió. El presentador desapareixia del mapa el maig de 2023 per una baixa laboral. No es van conèixer els motius, però el de Badalona va haver de deixar a mitges l'edició de Supervivientes, igual que Sálvame i el Deluxe, on ni tan sols va tenir forces per poder aparèixer durant el comiat. Cuentos Chinos li va fer gastar l'últim cartutx, i els rumors del seu acomiadament cada vegada estaven més clars. Però no, com diu la cançó, no estava mort, estava de parranda. 

Telecinco anunciava el retorn de Supervivientes de la mà de Jorge Javier Vázquez i el cert és, que mai havien prescindit d'ell per presentar el programa, sorpresa! Té contracte fins al juliol de 2025. El seu comiat ja estava confirmat pel públic de feia temps, en concret fou El Confidencial qui va confirmar la notícia. "Hace un año se publicaba en El Confidencial que me despedían de Mediaset. Se ofrecían tantos datos de mi contrato cercanos a la realidad que la noticia tenía altas dosis de verosimilitud.(...) Con el tiempo descubrí que El Confidencial fue el medio escogido para intoxicar. ¿Ha rectificado El Confidencial? No. ¿Está cabreado por haber sido utilizado? No lo sé. ¿Se la suda? Me gustaría saberlo." apuntava el presentador a les primeres línies del blog. Ningú se n'anava a desfer tan de pressa d'ell. Fa uns dies Jorge Javier tornava a trepitjar els platós de Mediaset per arrencar amb la promoció del programa d'Hondures. Sensacions, nostàlgia i retrobaments, ha retornat sense ser l'estrella que brillava fa uns anys

Jorge Javier Vázquez a Supervivientes / Telecinco
Jorge Javier Vázquez a Supervivientes / Telecinco
Final Sálvame / Telecinco
Final Sálvame / Telecinco

Durant els anys daurats del seu pas a la cadena, el presentador no tenia camerino individual, es canviava juntament amb la seva íntima Mila Ximénez o inclús amb Anabel Pantoja, s'han vist en calces i calçotets cent mil vegades. El seu rostre estava penjat al passadís de la fama de Mediaset, era l'estrella. Després de la pandèmia li van assignar el seu camerino oficial, el número quatre, inclús tenia el seu nom.  Ara, un any més tard, no li han guardat l'absència: "El viernes, al subir las escaleras para dirigirme a él, C. me advirtió: “No, no. No vayas al tuyo porque ya no es el tuyo”. Y me pareció lo más lógico del mundo." Ja no és l'estrella de la cadena. Però el moment més agredolç del relat és quan trepitja el que fou el seu plató diari. "No tenía pensado pisar el plató desde donde se hacía ‘Sálvame’, que ahora lo ocupa ‘TardeAR’. Demasiados sentimientos encontrados. Pero el viernes instalaron ahí el set para hacer las fotos. No tuve escapatoria. Tras unos momentos de lógico desasosiego casi se me olvida recordar que pasé ahí catorce años de mi vida."

Jorge Javier Vázquez / GTRES
Jorge Javier Vázquez / GTRES

Tot molt melancòlic i profund, el blog li serveix per desfogar-se."Lo mejor de volver a Mediaset fue, sin lugar a dudas, el reencuentro con los compañeros que la hacen (...) Me reconcilié con Eva Espejo, la directora de ‘Fiesta’, y la desbloqueé ese mismo día de mi WhatsApp" Jorge Javier Vázquez tornava com un fantasma del passat, com el fantasma de Nadal. Amb més bona aura, com volgués rectificar els errors i descansar les angoixes que tenia. "Vuelvo con ganas de trabajar. Vuelvo con ganas de pasármelo bien. Vuelvo porque tengo un contrato que cumplir hasta finales de julio de 2025." Potser ho fa una mica a la força, però l'actitud de moment hi és. Primer dia superat, llàgrimes eixugades i a tirar endavant. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!