Si una cosa es pot dir d'Oriol Mitjà, és que és fidel a les seves idees. Que el que pensa i diu, ho manté. I fins i tot, ho accentua. El doctor epidemiòleg estrella de Catalunya ha concedit una llarga entrevista per l'APM?. Al programa de dimecres es va veure una versió reduïda, però a YouTube es poden veure totes les fuetades que va deixar anar, una rera l'altra. Entrevistat per Joel Díaz a la secció 'Díaz de fúria', va deixar anar tota la seva fúria amb el to calmat i les bones paraules que el caracteritzen. Mitjà va fer autocrítica: "No sóc guapo, no sóc especialment intel·ligent, no sóc graciós..., però sóc insistent i molt perseverant".

mitja apm2

Oriol Mitjà a l''APM?' (TV3)

No cal que ho juri. Insistent sobre el que ell considera que caldria fer per fer front a la pandèmia i insistent a l'hora de tocar el crostó als governants, una classe política catalana que segons ell, no està a l'alçada: "No tenim els polítics que ens mereixem". El metge va parlar sense embuts d'alguns noms propis del govern. Li diu el reporter: "Vergés... És que t'has fotut en uns fregaos...". Resposta: "Bé, és el que fa ella: s'envolta dels epidemiòlegs que pensen igual que ella. Aleshores segur que li donen la raó". Més noms: "A Pere Aragonès li tens una ràbia...". I ell no nega la major: "Sí, sí. Per davant vas de que tot està molt bé i amb bones paraules i per darrera acabes aturant les decisions. És l'exemple de la desídia".

mitja apm3

Oriol Mitjà a l''APM?' (TV3)

Mitjà aprofundeix i li explica a Díaz com feien les reunions de govern: "Fèiem Jitsis a les 12 de la matinada. Hi havia el Buch, la Vergès, l'Aragonès i la Budó. I de vegades, el Torra. Jo els intentava convèncer, amb arguments científics... Llavors sortia la Vergès que deia que 'No'. La Budó que deia que 'Sí'. I l'Aragonès que tancava la conversa". Un zasca rera un altre. Sorprenentment, però, no cap a Laura Rosel, tot i l'editorial que li va dedicarEl matí de Catalunya Ràdio. Li diu Díaz en broma: "Jo treballo a Catalunya Ràdio... M'ha donat records la Rosel". I a Mitjà que li surt un sincer: "Osti, molt bé. És molt maca". Pots veure Oriol Mitjà desencadenat, com el van descriure a l'APM?, al següent vídeo: