La taula de diàleg, que per als independentistes és una taula de negociació, s'ha celebrat al Palau de la Generalitat entre tres dels quatre partits dels dos governs: PSOE, Podemos, i ERC. Junts hi ha quedat fora. Les conseqüències d'aquesta crisi de Govern s'hauran d'estudiar pels politòlegs però els experts en imatge es fixen en altres detalls.

Una de les millors és Patrícia Centeno. La col·laboradora de TV3 té un compte de twitter indispensable, i molt ràpid, per fer una anàlisi d'urgència sobre el llenguatge no verbal de Sánchez i Aragonés.

El que primer ha canviat respecte l'anterior cimera bilateral entre governs és la mascareta de Pedro Sánchez:

REUNIÓ A MADRID:

MONCLOA

E VN9SMXsAIChMr

Pedro Sánchez i mascareta d'Espanya, EFE

REUNIO A BARCELONA:

169A9448

169A9454

Reunión Mesa de Diálogo Pedro Sánchez Pere Aragonès / Sergi Alcàzar

Sánchez a Palau amb mascareta neutra, foto: Sergi Alcàzar

El president d'Espanya renuncia a lluir bandera d'Espanya a la mascareta. Algú l'ha assessorat que les mascaretes rojigualdas les reservi per reunions a la Unió Europea i que en la seva lògica, en una reunió "entre espanyols" no cal logotipar-se d'Espanya.

Patrícia Centeno deixa constància i molts catalans creuen que Sánchez es limita a no provocar els independentistes. Sempre guanya ell.

Més diferències ara amb la visita que va fer a  la Plaça Sant Jaume quan Quim Torra era president:

El president Torra va complir el protocol sortint a rebre Sánchez a la Plaça mentre que Aragonès s'hi ha negat tot i ser amfitrió. Una errada d'ERC segons Centeno ja que els que reben Sánchez són la delegació espanyola, i semblava com si hagués tornat el 155 i qui manés a Palau fos el PSOE:

TORRA I SÁNCHEZ A FORA:

torra

ARAGONÈS I SÁNCHEZ A DINS:

aragones

Trobada de presidents dins de Palau, TV3

I Centeno critica un gest habitual del president Aragonès que queda lleig, la mà a la butxaca. "Que li treguin aquesta mania com si anés a fer la partida de cartes": 

aragones maa la butxaca EFe

aragones ma a la burtxaca tw

Aragonès mà a la butxaca a Palau i a fora, EFE/twitter

I per acabar, un altre gest de la màxima autoritat de Catalunya, tocar-se l'aliança de casat, amb nervi. Per Centeno queda lleig: "Más urgente es que deje de jugar con la alianza... En una reunión de negocios sugiere falta de compromiso o deslealtad (aunque quizá ya fuera eso lo que el president deseaba proyectar)":

anell aragones TV3

Aragonès es palpa l'anell de casat, TV3

Ujier quita bandera españa reunion mesa de dialogo / Sergi Alcàzar

Treuen la bandera d'Espanya del Palau, foto Sergi Alcàzar

Entre totes les imatges del dia, la que més agradarà als indepes és la del fotògraf d'El Nacional Sergi Alcàzar: un funcionari de Palau retirant la rojigualda.