Si la pregunta que es veu a la tassa de la qual beu Ada Colau li féssim aquests dies als milers de conductors que venen a treballar a Barcelona a primera hora del matí pel túnel de Glòries, ja sabem de quin tipus serien les respostes. L'alcaldessa fa cara de tranquil·la en aquesta imatge. La cara dels que es passen hores aturats en el caos circulatori de la Gran Via en l'entrada a Barcelona segur que és ben diferent. Toni Clapés o Agnès Marquès ja han posat el crit al cel. I tres quartes parts del mateix ha fet qui fa uns anys s'encarregava de la informació del trànsit a TV3, un Espartac Peran que no s'ha mossegat la llengua: "Jo el vaig estrenar aquest dilluns, el dia de la inauguració de l'accés a la ciutat per als que venim del Maresme. I res, una festa, atrapat al mig d'una retenció llarguíssima". I dimarts?: "He agafat el tren. Avui sort que no hi ha temporal, que, si no, un dia ens trobaran mar endins amb el vagó ple a vessar. Però tornant a la nova entrada a Barcelona pel túnel de Glòries, perdoneu però és un escàndol. Hem esperat 7 anys, 7 per tenir-lo, i són més de 200 milions de pressupost".

espartacperan 54463755 484795102347381 7800725316779290368 n

Espartac Peran / @espartacperan

L'Espartac es queixa de la "reducció de carrils, un semàfor a la sortida del túnel, que només tinc ganes de saber qui va tenir la brillant idea de posar-lo allà, i la circulació pels carrils de la Gran Via, que no s'hi pot circular. Però fa mal de saber que no han estat una sorpresa les cues. Els que en saben, de trànsit, ja ho tenien previst, segons m'han explicat, i com a solució demanen als conductors que sortim amb temps de casa. Així doncs, si sou al túnel de Glòries, ja ho sabeu: paciència, i si us diuen que plou segurament vol dir que se'ns enriuen a la cara". Aquests dies, a Colau li deuen estar xiulant les orelles. I amb raó. Poc ens sembla, donat l'abast de l'aberració que han perpetrat. Però aquest consistori se supera a ell mateix, i ara, una altra notícia ha fet vessar el vas. Si més no, el vas de la paciència d'un altre periodista català, David Sánchez.

davidsanchezradio 267902165 470632454504196 1647830649264117201 n

David Sánchez / @davidsanchezradio

El periodista esportiu, que viu i treballa a Madrid, lamenta la degradació, però, d'una Barcelona que no reconeix. I si Peran no s'ha callat parlant del túnel de Glòries, l'ex de Sara Carbonero tampoc ho ha fet posant l'alcaldessa de caure d'un burro pel que hem llegit a Metropoli: la grua municipal ha retirat gairebé 10.000 motos més l'any 2021 que fa dos anys. Segons un balanç de Barcelona de Serveis Metropolitans, l'any passat van acabar als dipòsits de l'ajuntament "26.872 motos frente a las 16.988 de 2021, 9.884 más. El incremento es de más de un 58%"... No és moco de pavo, precisament.

motos lloguer barcelona. @ajuntament barcelona

En llegir la notícia, Sánchez ha esclatat indignat i li ha dedicat a Colau 9 paraules que ho resumeixen tot: "La Ada Colau es nefasta !!!!! Menuda mierda de ciudad dejará". Més explícit no podia ser. I si el critiquen per dir a les coses pel seu nom, li llepa un peu: "¿Tengo muchos seguidores de la Colau por aquí? Levantad la mano que quiero veros la carita...":

 Ni motos, ni agafar el cotxe per entrar pel túnel de Glòries... Colau ho està posant tot molt fàcil...