El vídeo de Dani Mateo fent servir una bandera espanyola per mocar-se ha tingut moltes conseqüències. Molts ultres van bolcar-se a insultar-lo durament a la xarxa en veure el gag d'El Intermedio, el que va generar un debat a la xarxa entre defensors i detractors. Les hosts nacionalistes van desplegar tots els seus efectius i van escometre contra l'humorista català per terra, mar i aire. Però no van ser els únics... I és que fins i tot Frank Cuesta va provocar-lo: "A ver si tienes huevos de cagarte en una estelada o en la bandera de ISIS".

dani mateo bandera espanya  la sexta

La Sexta

El que més repercussió ha tingut, per això, ha estat la decisió que van prendre els responsables de Clínica Baviera. L'institut oftalmològic tenia una relació publicitària amb Mateo, però van decidir acabar amb ella després de la polèmica: "Estamos claramente del lado de nuestra Constitución y abogamos por el respeto a los símbolos". L'empresa anunciava, així, que començaria un boicot i que s'apuntava al linxament del còmic. 

Ara bé, això no és tot. I és que una altra empresa acaba de fer públic que també ha decidit posar fi la col·laboració amb El Intermedio. L'incident amb Mateo no hauria fet gens de gràcia a la marca de roba masculina Álvaro Moreno, que ha emès un comunicat aquesta tarda en el qual s'allunyen de l'actitud del col·laborador i del programa que ho va permetre.

"La nostra marca és aliena a la línia ideològica que es transmet a cada programa que emeten, així com als comentaris i opinions que puguin expressar els presentadors i col·laboradores. Volem aclarir que creiem firmament en els principis constitucionals i en els símbols que ens representen i considerem la utilització de la nostra bandera en aquests termes com absolutament intolerable, ofensiu i inacceptable. És per això que anunciem que des del passat dijous hem deixat de cedir de manera immediata la nostra roba al programa", afegeixen.

Respondrà Dani Mateo? Què més pot fer per acabar amb aquest linxament? 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat