L’humorista català Dani Mateo s’ha erigit com una de les veus televisives que més opina sobre el conflicte català. Malgrat que ha defensat no ser independentista en diverses ocasions, sempre s’ha mostrat crític amb el govern central i com ha gestionat la situació a Catalunya. De fet, un dels seus tuits contra les càrregues de l’1-O ha estat un dels comentaris més compartits en xarxes socials d’aquest darrer any.

Arran del desplaçament de milers de catalans a Brussel·les, Mateo ha empatitzat amb ells -tornant a recordar que no és independentista- després d’enumerar els motius pels quals entén el viatge fins a la capital de Bèlgica: “L’actuació policial de l’1 d’octubre, el 155 i l’empresonament dels polítics independentistes”.

Acte seguit, el còmic ha volgut explicar la raó per la qual ell no és favorable a l’independentisme. Mateo considera que la revolució catalana és realment una “revolució de dretes”. En un darrer tuit, ha aclarit que entén els motius dels independentistes, però que no comparteix la solució.

D’aquesta manera, l’humorista torna a deixar clara la seva postura sobre Catalunya. Unes opinions que han despertat les filies i les fòbies de tots els costats i també alguns aplaudiments.