Segons l’institut Elcano, la crisi del coronavirus ha causat “un augment notable de l’autoestima dels espanyols”. Orgull patriòtic per fer front a la pandèmia. És la conclusió que es desprèn d’un estudi en què el 56% dels enquestats assegura tenir aquest sentiment, quan fa només dos anys la xifra amb prou feines superava el 41%. Per a la responsable d’aquest treball de recerca, la investigadora Carmen González, es tracta d’una circumstància habitual en una situació “de catàstrofe” com l’actual, que fa que aflorin sentiments com el patriotisme. Però no tothom ho veu de la mateixa manera. El periodista Jaume Barberà, presentador del mític programa Singulars del Canal 33, que va formar part de les llistes dels comuns a les eleccions del 2017 al Parlament, se’n fa creus.

manifestacion Madrid banderas españolas contra dialogo EFE

EFE

Amb els hospitals a punt de col·lapsar pel gran nombre de contagis, les residències d’ancians al límit i 19.130 persones mortes, que situen Espanya com el tercer país del món amb més víctimes mortals per la COVID-19, el presentador no entén com la crisi sanitària pot fer augmentar l’orgull patriòtic de ningú. “Això ja serà de nota. Ni orgull de ser espanyol ni català ni de Katmandú”, escriu Barberà, sense acabar-s’ho de creure, al seu compte de Twitter.

Jaume Barberà TV3

TV3

Bé, potser a Katmandú sí que ho veuen d'una altra manera. Mentre ja hi ha 2 milions de persones contagiades de coronavirus al món, al Nepal només són 16 els casos confirmats.