Ara per ara, els dos espais més divertits, ocurrents i sarcàstics de la televisió que es fa en aquest país es poden veure, un rere l'altre, a Movistar +. A la mitjanit, La Resistencia, amb Broncano fent les entrevistes més espontànies i hilarants del moment. I alguns dies, just abans, amb la meravellosa secció del consultori que condueix Berto Romero al Late motiv d'Andreu Buenafuente. Una cosa tan senzilla, i a la vegada, eficaç, com posar l'humorista en un sofà i escoltant atentament els missatges que deixen alguns espectadors al contestador del programa, amb dubtes existencials.

berto i buenafuente2

Movistar +

Moltes preguntes són extraordinàries. Però les respostes de Berto són, simplement, sublims, com quan ell mateix va confessar què li diu a la seva dona quan té una erecció. Gairebé sense immutar-se, sense perdre la compostura, el còmic va repartint galetes a tort i a dret. I si algun espectador té la temptació de passar-se de fer-se el graciós, té molts números per pillar. I això és el que ha passat en la darrera entrega, quan una persona va deixar un missatge carregat de retranca. Però a segones intencions no hi ha qui guanyi Berto. Per sorna, la seva. Pregunta 'Pilar, de Ávila': "Querría preguntaros que al ser... catalanes... (jeje)... si soñáis en catalán o soñáis en castellano... ¿Cómo va eso?"

berto i buenafuente3

Movistar +

"Yo creo que sueño en catalán", diu Andreu innocent en un primer moment. "Yo no me acuerdo de la lengua que uso, a no ser que el sueño sea...'", respon Berto posant cara de viciós i traient la punta de la llengua. Però l'espectadora ocurrent encara no havia provat de la seva medicina. Berto demana a realització que "aislen del mensaje esa frase, que resume el sentir de mucha gente, que lleva un poquito de retintín: 'al ser... catalanes...". I què han fet Romero i Buenafuente? Posar-la darrere de molts comportaments de catalans com ells mateixos, que es justifiquen amb aquestes tres paraules... "Me pica mucho la garganta porqué hoy he estado vomitando un montón de bolas de pelo y también porqué me he comido una caca que me he encontrado en la calle... al ser... catalanes...". Meravellós:

És el que té Berto Romero, que quan algú es passa de llest i hi va, ell ja hi torna... 'al ser... catalán...'

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat