Sant Jordi a tocar i les llibreries ja esperen la compra de milers i milers de llibres. La tradició marcava que la dona regalava un llibre al seu home a canvi d'una rosa, però ara ningú vol quedar-se sense llibre un 23 d'abril. En ple procés de digitalització, els llibres físics són amenaçats per les pantalles digitals. Qui sap si en un temps cap de nosaltres guardarà una pila de llibres a casa que només fa que agafar pols, perquè per ser sincers, no és el hobby principal de molts llegir. Tot i això, Sant Jordi i llibre van agafats de la mà i la tradició continua agradant a les noves generacions. Ara les cares més conegudes el país tenen dues opcions: o fan un documental per Netflix que repassi la seva vida o bé escriuen un llibre. Tots són escriptors i tots volen un llibre. Quins són alguns dels llibres més ben valorats firmats per VIPs?

1. Pilar Eyre - "De amor y de guerra"

Als 72 anys, una de les referents del món de la comunicació especialitzada en premsa rosa i monarquia, presenta una nova obra que es suma a la col·lecció de més de vint llibres escrits al llarg de la seva vida. "De amor y de guerra" és un retrat dur i alhora brillant de la Guerra Civil Espanyola, narrat des de l'emoció i el sentiment. Des de Barcelona es desenvolupa un entramat amorós que implicarà a dues famílies mentre la guerra segueix el seu curs. Pilar Eyre presenta de la mà d'editorial Planeta una obra extensa que busca expressar i retratar de la millor manera com l'amor conviu amb temps de guerra.  

2. Carlos Sobera - "A contracorriente"

Captura de pantalla 2024 04 17 161846
Carlos Sobera - "A contracorriente"

Un dels presentadors amb més trajectòria del país presenta la seva obra autobiogràfica als 63 anys. "Este libro sirve para contar mi sueño, pero también quiere ser un estímulo para todos aquellos que se planteen conseguir algo en sus vidas", paraules textuals de Carlos Sobera. El presentador repassa des de l'inici la seva carrera professional fins a explicar el que se sent al ser un dels presentadors més buscats per a presentar programes d'entreteniment. Amb el seu estil i to humorístic que el caracteritzen, Carlos Sobera fa una reflexió oberta des de l'honestedat i la total transparència sobre la constància i l'esforç dels éssers humans. De la mà de l'editorial Espasa, Carlos Sobera publica el seu segon llibre després de més de vint anys.

3. Paz Padilla -  "Madre!"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paz Padilla (@paz_padilla)

Després de l'èxit en vendes del primer llibre de la presentadora "El humor de mi vida", Paz Padilla, als 54 anys, aposta per expandir la seva carrera professional com a escriptora. L'any 2002 l'humorista ja va llençar al mercat el seu primer llibre, "Ustedes Se Preguntaran Como He Llegado Hasta Aqui", i ara presenta conjuntament amb una de les editorials més potents del país, Happer Collins, la seva nova obra "Madre!". El títol ja és una declaració d'intencions a qui va dedicat i sobre qui parla aquest llibre, la mare de Paz Padilla, Lola. La presentadora fa un repàs a les tres etapes en què es divideix, segons ella, la relació tan especial que van mantenir ella i la seva mare. Des de la mare que ens cuida, passant per la mare que ens ajuda, fins a arribar a la mare del record.

4. Máximo Huerta - "París despertaba tarde"

Exministre de cultura i esport espanyol, el valencià torna a presentar un llibre que es suma a la llarga col·lació d'exemplars. Aquest cop, Máximo Huerta, als 53 anys, ha apostat per explicar una història que es remonta cent anys endarrere a París, ciutat que es preparava per a acollir els Jocs Olímpics. El relat gira al voltant d'Alice, una jove que treballa com a modista que es veurà envoltada per un entramat amorós difícil de superar. De la mà de l'editorial Planeta, Máximo Huerta presenta un extens llibre que juga amb l'alternança de la pompositat de París i la frustració, en certs moments, de la protagonista. 

5. Carme Chaparro - "Castigo"

Durant molts anys presentadora d'Informativos Telecinco els caps de setmana, la periodista ha publicat una nova obra literària que continua amb l'estil del llibre publicat l'any passat: "Delito". Molts lectors ja la consideren una de les reines del thriller espanyol i "Castigo" no va enfocat cap a una altra direcció. Una trepidant i addictiva descripció d'un crim terrible on Carme Chaparro fa brillar els seus dots literaris. L'entramat del cas resulta en un llibre publicat per la presentadora als 51 anys conjuntament amb l'editorial Espasa. La gelosia, els desitjos insatisfets, l'ego i el maltractament infantil desemboquen en una història alhora esgarrifant i brillant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!