La Chloe Phillips ha fet realitat el seu somni: venir a viure a Catalunya i poder dedicar-se a la música. La jove cantant nord-americana, de 25 anys, va conèixer el nostre país quan només en tenia 16 i va fer un intercanvi amb una família de Vilanova i la Geltrú. Va ser aleshores quan va decidir que algun dia voldria instal·lar-se aquí i es va posar a estudiar català. Gràcies al programa Katalonski de TV3, l’artista de Kentucky s’ha començat a fer coneguda entre el públic de casa nostra. A poc a poc, la Chloe arrela a Catalunya. I ara que és cada cop més popular, els que han pres la decisió d’aprendre l’idioma són els seus pares. Tot i que amb algunes dificultats.

chloe phillips

@chloephillips

 

Quan els pares de la Chloe venen de visita a Catalunya, posen a prova el seu nivell de català i fan l’esforç de parlar-lo. Però no sempre és fàcil trobar algú disposat a donar-los corda. Molts canvien d’idioma, potser perquè pensen que els fan un favor, i els responen en castellà. Error, així els fan més difícil aprendre la llengua. Una situació que la cantant lamenta amb aquest tuit viral:

A l’octubre del 2018, la Chloe va publicar el videoclip del seu tema Barcelona. També versiona artistes catalans com Joan Dausà o els Catarres. El seu català és excel·lent:

Si continuen practicant, és qüestió de temps que els pares acabin parlant el català tan bé com ella.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat