La majoria dels catalans, posats a celebrar un dia dels enamorats, es decanta pel 23 d'abril. La bellesa que té Sant Jordi, amb parelles passejant carregades de llibres i roses, és insuperable. Però d'un temps ençà, pica a la porta del romanticisme el 14 de febrer, que els anglosaxons celebren amb deliri. Aquest divendres, dia de Sant Valentí, una presentadora i humorista catalana va trobar l'amor de la seva vida... després de la situació més depriment.

charlie pee

@charliiepee

Charlie Pee és còmica i porta ja un temps sent una de les monologuistes de referència del país.

A més, cada migdia la poden escoltar al costat d'Elisenda Carod i Elisenda Pineda a L'Apocalipsi de Catalunya Ràdio. I aquest 14 de febrer, segur que Pee el celebra comme il faut. Perquè el dia de Sant Valentí de fa sis anys va descobrir un gran amor. I això que la cosa pintava fúnebre. Ella mateixa ha escrit un fil al seu Twitter explicant com d'una situació dramàticament ombrívola en va sortir una altra que li va canviar la vida.

charlie pee4

@charliiepee

Explica Pee que tal dia com avui, fa sis anys, va anar a Andorra. S'havia apuntat a un concurs de monòlegs. L'organització li pagava un cap de setmana per a dues persones i va voler-li fer una sorpresa al seu nòvio... "Uns dies abans em va deixar i vaig haver d'anar-hi sola". Sola per Andorra, on tot eren pòsters de Cinquanta Ombres de Grey penjats als carrers i decoracions de cors. I ella havent de fer un monòleg humorístic... Quin panorama... I va decidir estripar-ho tot:

A l'humorista catalana li va passar el mateix que a la protagonista de la magnífica sèrie The marvelous Mrs. maisel, sobre una mestressa de casa dels anys 50 a Nova York que es posa a parlar borratxa davant del públic després que el marit la deixi i descobreix que té un talent especial per l'stand up comedy:

I com al personatge de Rachel Brosnahan, al públic li va agradar escoltar-la: "sense voler-ho la gent reia i això em cabrejava perquè jo estava trista i l'únic que volia era no agradar a ningú. I odiava Andorra, els andorrans, l'amor, les parelles, i sentia que no podia estar més en la merda. Jo volia plorar i la gent reia. I em van fer passar de ronda. Els fills de puta em farien tornar un altre finde per la final del concurs". No el va guanyar. Però en aquell escenari andorrà, abandonada i èbria, va descobrir l'amor:

Sensacional. Com li diu un usuari després de llegir la seva declaració d'amor a la comèdia, "Feliç Sant Ballantine's day".