Vicent Sanchis té un problema menys. TV3 ja no pot pagar els drets dels partits de Champions però no ho notarà massa. El futbol en obert de dimarts es va ensorrar. Aquesta és l'última temporada que veurem futbol europeu en obert i TV3 espera acabar en alt i que la guanyi el Barça. Mentrestant ha d'anar emetent partits com el Basilea-Manchester City. Guardiola apallissant un equip suís va fer un fluix 12,3% a TV3. Atresmedia s'ensumava el fiasco i va col·locar-lo per la seva segona cadena, La Sexta, on va fer un ínfim 4,3%. Tot per no tapar la sèrie espanyola revelació. Cuerpo de élite agrada també a Catalunya: 14,2%. Només va cedir davant del comiat d'un OT a la baixa: 15,9%. Veure la gran Amparo Moreno fent de Marta Ferrusola a una sèrie espanyola va ser una meravellosa notícia.

amparo moreno  Antena 3

CDE CAP 02 088

Antena 3

Quan TV3 fa Champions tot TV3 es mou. Tot es mou (11,8%) acaba abans i perd davant Sálvame (12,8%). Toni Cruanyes va a les 20 h i a les 21 qui vol notícies en català no sap on anar. 8 al dia va fer rècord des de fa molts mesos. Un boníssim 6,4% que suposa dues notícies, la bona per ser alternativa, la dolenta perquè puja si TV3 no fa Està passant ni Telenotícies i emet un partit sense cap interès. I el Sense ficció de Casaldàliga va conformar-se amb el 7,4% amb una recopilació de la seducció moral d'aquest bisbe amb els catalans a través de TV3 durant 30 anys. Recomenable al web de la cadena.

casaldaliga TV3

TV3

La que no acaba de reeixir és Ana Pastor. El seu Dónde estabas entonces dels dimarts té un problema. La Sexta només emet programes de producció pròpia els caps de setmana: Equipo de investigación, La Sexta Noche, Salvados, El objetivo... De dilluns a dijous omple la graella de pel·lis i sèries que no fidelitzen. I un programa nostàlgic ben fet (recordava 1987) està passant desapercebut. Un 2,5% és un fiasco per l'esposa de Ferreras. El record de l'atemptat més sagnant de la història de Catalunya, Hipercor, era un mal tràngol a punt de complir-se mig any dels atemptats de l'agost a La Rambla i Cambrils.

hipercor  La sexta

La Sexta

L'anàlisi de dimarts permet concloure que l'audiència prefereix riure. Es va tornar a emetre Ocho apellidos vascos, Torrente 4 i Cuerpo de élite va enfonsar El accidente de Quim Gutiérrez a Telecinco. Humor pel broc gros. Sort que ja torna Està passant.