Tres setmanes. Aquest és el temps que l’ajuntament de Madrid ha necessitat per refermar la seva croada contra la llibertat d’expressió. Primer va ser la sanció contra un jove per dur una enganxina amb el lema “Almeida Carapolla” a la samarreta. Ara, José Luís Martínez-Almeida, el nou alcalde de la capital espanyola, va una passa més enllà i censura també els artistes. En concret el grup Def Con Dos, que havia d’actuar divendres, dia 5 de juliol, en un concert a les festes del districte de Tetuán. El vocalista, César Strawberry, ho ha denunciat en una llarga entrevista al diari ‘Público’.

César Strawberry líder de Def con Dos - Europa press

Europa press

L’ajuntament de Madrid justifica la suspensió del concert com una mesura per a no alimentar “el discurso del odio”. Es refereixen a la condemna que pesa sobre el cantant del grup, que al gener del 2017 va ser sentenciat a un any de presó per uns tuits de José Antonio Ortega Lara i els GRAPO que el jutge Manuel Marchena (us sona?) va considerar enaltiment del terrorisme. El grup havia estat contractat per l’anterior equip de govern municipal, amb Manuela Carmena al capdavant. Però César Strawberry té clar que els populars els veten per motius purament polítics i els assenyala amb unes paraules duríssimes: “El PP de Casado es la versión más ultraderechista del PP que ha habido en mucho tiempo”. Fins i tot té un record per a la nova regidora de Cultura de Madrid: “Que los ciudadanos no caigan en sus fuegos artificiales porque Andrea Levy lleve chupa de cuero de vez en cuando: el PP es un partido ultraconservador”. L’artista es defensa i acusa el president del Tribunal Suprem per la sentència contra ell: “Manuel Marchena es conocido por su sesgo político. Vulneró todos mis derechos, llevó a cabo una condena insostenible”.

Andrea Levy MAdrid @alevysoler

@alevysoler

cesar strawberry gtres

GTRES

El concert de Madrid és el segon que li cancel·len a Def Con Dos en pocs dies. L’anterior, al Rincón de la Victoria, Màlaga. El grup havia d’actuar en aquesta localitat andalusa però Vox ha aconseguit que el PP i Ciutadans, que governen al municipi, vetessin l’actuació de César Strawberry.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat