Nervis a flor de pell, emoció en estat pur i màxima expectació. Només queden 10 dies per Eurovisió, per l’esperadíssima actuació de l’Alfred i l’Amaia. Totes les mirades estan centrades en Tu canción, el romàntic tema amb el qual volen triomfar a Europa i demostrar que Espanya és molt més que el gall de Manel Navarro. Però aquests últims dies només es parla de la polèmica que ha protagonitzat Alfred. El català va celebrar Sant Jordi amb la seva parella musical i sentimental, regalant-li la tradicional rosa i un llibre que no va deixar indiferent a ningú.

España de mierda és el títol de la novel·la que Amaia sostenia a les mans orgullosa, un llibre en el qual un cantant i un representant fan una gira a través de diversos territoris en un retrat mordaç del país. Tothom va quedar-se, per això, en el títol. Com pot ser que el futur representant d’Espanya a Eurovisió regalés aquest llibre crític a la seva companya? La xarxa el va posar verd de seguida i fins i tot es va generar una crida a no veure el concurs. En Blau vam aconseguir les primeres declaracions de l’Amaia després de l’escàndol, assegurant que per descomptat el pensava llegir: “Estic molt contenta que me’l regalés”.

libro alfred ot

Molts companys han sortit en la seva defensa, sent ara Cepeda l’últim en pronunciar-se públicament. El concursant d’OT ha donat la cara per ells amb un discurs en el qual no ha tingut pèls a la llengua. El gallec ha publicat un dur escrit molt crític amb la societat espanyola, quedant-se a gust i generant tot un terratrèmol a la xarxa.

 

A post shared by Cepeda (@cepeda_ot2017) on

“Apologia al títol d’un llibre que critica la cultura musical d’un país, del meu país, Espanya. Mentre polítics corruptes roben milers de milions de les nostres cases, veiem el futbol cervesa en mà i l’endemà votem “el que menys robi” amb un somriure de resignació. Quan apugen els impostos ens tirem al sofà a veure Sálvame i tirar merda a dos nois que intenten complir un somni”, comença.

“He vist a diaris (que no nomenaré) que portar Amaia i Alfred a Eurovisió costarà 400.000 € a les arques públiques. He vist com la gent dramatitza i becerrea sobre la presumpta independència del meu company. Segons la xifra i fent el càlcul, a cada espanyol ens costarà 0,008 cèntims. Per mi aquesta és la merda de país on visc i d’aquí al meu títol. Preferim enfonsar la vida de dos nens per 0,008 cèntims i per escoltar especulacions a aixecar-nos del sofà per milers d’euros que ens han robat a la nostra p... cara verídicament. Continueu veient el futbol”. Així ho ha deixat escrit al seu Twitter, quedant-se a gust: “A vegades sí que és Espanya de merda. I jo sóc espanyol davant de qualsevol cosa”.

L’escrit ha arribat a cada racó, gairebé, i tothom se suma a criticar-lo. Amb més de 26.000 reaccions, Cepeda va convertir-se en tendència a la xarxa. Va veure que tenia molta repercussió i va intentar justificar-se, però seguint amb molta mà dura: “He posat el futbol com a exemple d’una cosa que desvia l’atenció de molta gent del futur del meu país, no com a esport. Massa casos de gent amb 0 comprensió lectora. Preocupant. Per una altra vegada poso Humor amarillo encara que segur que els mateixos em titllarien de racista. Deixem-los odiar”. 

Una indignació que el té ara en el centre de la diana. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat