El món dels toros es troba en peu de guerra contra el govern espanyol. Des que va començar la crisi del coronavirus, les places de braus estan tancades, les corrides s’han cancel·lat i els toreros estan preocupats perquè l’economia del sector s’enfonsa dia rere dia. La tauromàquia veu perillar la seva existència i els que s’hi dediquen demanen subvencions. Però el ministeri de Cultura, del qual depenen, no ha atès encara les seves reclamacions. I estan furiosos. Un malestar que han començat a canalitzar en forma de protesta a les xarxes socials. De moment es manifesten compartint fotografies amb una mascareta i lema “La cultura no se censura”. Aquesta és la foto del matador Cayetano Rivera, que s’ha erigit en una mena de portaveu del moviment:

Toreros de renom com El Juli, Enrique Ponce i Roca Rey segueixen l’exemple del seu company i pengen fotografies idèntiques. Els anti-taurins se’n foten. No els han censurat, perquè les institucions no prohibeixen la seva activitat. És més, Espanya considera la tauromàquia un Bé d’Interès Cultural. Però si ara no els subvencionen és perquè en plena crisi sanitària la prioritat és una altra. Diversos famosos els ho han intentat fer entendre aquests últims dies: el director de cinema Daniel Guzmán, l’actriu Sara Sálamo... ara és el cantant Cepeda qui els posa els punts sobres les is. Aquest és el tuit que dedica a Cayetano i els seus:

“La tauromaquia no es cultura, es asesinato”. Els temps canvien però els toreros continuen matant animals en un espectacle salvatge. Ara que les places estan tancades, potser ha arribat l’hora d’agafar el toro per les banyes i legislar perquè no tornin obrir.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat