Darrerament un nom ha tornat a sortir a escena en el món del famoseo. Ortega Cano torna a estar en el candelabro, com diria Sofía Mazagatos. Que si el seu matrimoni amb Ana María Aldón no passa pel seu millor moment, que si sí... Ells sabran. A Telecinco no hi ha dia les darreres setmanes que no se'n parli. El seu nom, però, ha estat protagonista de retruc, i no per bé, del darrer capítol d'En el nombre de Rocío. Explica la filla de Rocío Jurado, i fillastra d'Ortega Cano quan estava amb la seva mare, que "Siempre ha sido muy 'agarrao'. Es una descripción pura y dura. Él siempre ha sido un hombre muy poco desprendido y muy agarrado", deia amb aquell somriure que a priori, es diu alguna cosa sense malícia, però com qui no vol la cosa, ya lo he soltao

en el nombre de rocio
Rocío Carrasco 'En el nombre de Rocío' / Mediaset

"Nunca tenía dinero, ni pagaba", descripció contundent i paradigmàtica de com Ortega Cano és de la Virgen del Puño, vaja, que quan ha d'afluixar la butxaca és com si li traguessin una costella. Era un run-run que ja es venia dient, però ara, Rocío Carrasco ha aportat de primera mà algunes sucoses revelacions que ho demostrarien. Per exemple, que era més habitual veure vaques volant que al torero traient la targeta de crèdit amb intenció de pagar alguna cosa. Fins i tot, quan es tractava d'algun tema seriós. Tal i com explica Rociíto, en els moments més delicats del tractament de la seva mare a Houston, es va produir alguna que altra situació incòmoda, que ella subratlla amb una afirmació, "No se portó bien con mi madre. Lo pagó ella todo, Ortega Cano no pagó nada"". Es va dir que ella havia donat ordres que ell no pagués res, però Carrasco ha especificat que "ella tenía clarinete que Ortega no iba a pagar. No hacía falta que ella diera orden de nada, porque él no iba a pagar nada".

ORTEGA CANO Y ROCIO JURADO
Rocío Jurado i Ortega Cano

La garreperia d'Ortega Cano va dur-lo a que a casa de la seva dona el bategessin amb un sobrenom prou explícit. Un sobrenom humiliant i significatiu que va sentir per primera vegada en boca del seu tiet Juan. Explica que un dia estaven a La Moraleja, "estaba yo por allí pululando con mi tío Juan y salió que él (Ortega Cano) había quedado con una persona que le iba a dar un cheque porque él había comprado alguna cosa". Diu Rocío Carrasco que "Esta persona llama al timbre y mi tío Juan le abre y me dice: 'Niña, avisa a Cecilia'. Y digo yo: '¿Cecilia?'. Y me dice Cecilia, sí, Ortega". Com? Cecilia? Resulta que el tiet de Rocío li deia així a Ortega Cano perquè sempre deia que "él, como Cecilia, siempre sin tarjeta". I qui era aquesta tal Cecilia que mai anava amb targeta? La cantant que va popularitzar la cançó Un ramito de violetas, on s'escoltaven aquests versos: "¿Quién te escribía a ti versos? Dime niña, ¿quién era? ¿Quién te mandaba flores en primavera? Con amor las recibías, como siempre sin tarjeta. Te mandaba a ti un ramito de violetas":

La filla de Rocío Jurado explica que la seva mare era tot el contrari, i que no tenia cap problema en ser una dona despresa i generosa: "Mi madre no tenía problema de sacar la tarjeta. Y nunca le puso la cara colorada. A lo mejor si lo hubiera hecho se le habría quitado la costumbre". Anirà Ortega Cano a Telecinco a respondre Rocío Carrasco? Si li paguen bé, possiblement, que ja sabem que ell és una mena de reencarnació del Tío Gilito.