"TV3 es puerilidad y grosería. Cantidad de programas de TV3 hacen daño, humillan a una mitad de Catalunya. El director está procesado. No es menor. Es grave. Es una TV pública y participa activamente en un golpe a la democracia". Cayetana Álvarez de Toledo es va disfressar aquest dilluns de Ferran Monegal per fer la crítica televisiva. La candidata del PP per Barcelona va repetir el mantra del seu Papitu particular, Pablo Casado, per criticar TV3 en una entrevista que Lídia Heredia li va haver de fer en castellà.

cayetana Álvarez Toledo TV3

TV3

Fora del plató, la seva bel·ligerància continua en una entrevista concedida per a Vanity Fair: "Veníamos muchísimo a Barcelona. Adoro esta ciudad. Pero tienen problemas políticos graves. Es la zona cero del nacionalismo y el populismo. Entre Ada Colau y Puigdemont…”. Álvarez de Toledo acusa el procés de ser un fet més greu que el cop d'Estat de Tejero: “Hay que decir la verdad. El proceso separatista es más complicado y más grave que el 23-F porque el 23-F no se hizo desde las instituciones, ni lo apoyaban los medios de comunicación, ni había manifestaciones en la calle”. 

cayetana alvarez casado gtres

GTRES

L'escollida per Casado per capgirar unes enquestes que vaticinen un daltabaix majúscul en les llistes peperes a les pròximes eleccions deixa els miraments a casa i s'apunta al carro d'atacar els indepes amb un cinisme que ja és marca de la casa de molts polítics unionistes: "la dureza no es la del Estado que reacciona y protege a sus ciudadanos. La dureza es de quienes patean el tablero. Los separatistas son de una dureza y una radicalidad extremas. Intentar convertir a vecinos en extranjeros es profundamente radical". No només carrega contra l'independentisme. Els socialistes també són a la seva diana: “Pedro Sánchez es peor que Vox. Es la inmensa amenaza que tiene este país”, “Miquel Iceta no tiene principios, criterio, escrúpulos ni remedio”.

cayetana alvarez de toledo efe

Efe

Cayetana s'irrita quan parla de Catalunya, però quan xerra amb una amiga íntima de sang blava, se li passen tots els mals. La reina Maxima d'Holanda, argentina com ella, es compta entre les seves principals i més notòries amistats: “Es tal y como la gente la percibe. Una mezcla de espontaneidad, simpatía e inteligencia. Lo que ha hecho como reina es admirable. No es fácil adaptarse a un país ajeno, con una lengua especialmente difícil y una tarea especialmente exigente”.

maxima holanda gtres

GTRES

Curiós que destaqui de la seva amigui que s'ha adaptat amb esforç a una llengua 'especialmente difícil'. Aplícate el cuento, li podrien dir. Elogia que Máxima Zorreguieta s'hagi esforçat en aprendre l'holandès... Curiós. I més, tenint en compte que el català no és que sigui la llengua més impossible d'aprendre del món. Però és clar, com ella assegura a la revista, "el Estatuto de Cataluña dice que tiene el derecho y el deber de conocer el catalán y el español quien tiene vecindad administrativa de Cataluña. No es mi caso. Los españoles tenemos algo maravilloso que es la lengua común, que nos permite a todos comunicarnos". Potser sí. Però com ella mateix destaca de la reina holandesa, és qüestió d'adaptar-se. O de voler-ho fer.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat