"Xenòfobs". Així veu la Cayetana Álvarez de Toledo els més de 2 milions de catalans que recolzen el sobiranisme a les urnes. Els que van participar a l'1-O. Els que demanen la llibertat dels empresonats. En fi, a aquells que facin pudor a catalans. Aquesta revelació l'ha compartit als estudis de El programa de Ana Rosa, que escoltava meravellada la dissertació de la candidata del PP per Barcelona a les generals. "La civilización significa convivir con los que son diferentes, piensan diferente...eso es un estado democrático". Cayetana, hauries de passar més temps a Catalunya. És un suggeriment. 

cayetana alvarez de toledo programa AR - telecinco

Telecinco

Clar, és que ella és de tot menys nacionalista. Perque allò del nacionalisme espanyol és una ocurrència dels nacional populistes, que aquests dies surten com bolets. A Catalunya, és clar, però també a VOX (tot i que després pactin amb ells): "no me gusta cuando llaman franchute a Manuel Valls, ni cuando dicen vete a tu país a Pablo Echenique". No, això no li agrada. Però dir que "Catalunya és xenófoba", ah, això és una altra cosa. I com combatre el racisme catalufo? Doncs afegint a la causa del PP (i ala seva candidatura) a reconeguts amants de la Catalunya española: L'Albert Boadella, Fernando Savater o, atenció, la Rosa Díez. Ah, molt bé. Fight fire with fire. Afegint llenya al foc.

ana rosa cayetana   telecinco

Telecinco

L'última de les carícies verbals cap a la catalanitat que ha deixat anar l'Álvarez de Toledo tenia com a protagonista la Dolors Montserrat, que ha estat desplaçada a la candidatura europea (com a número 1!) per l'empenta de Cayetana al carrer Génova. Ana Rosa li demanava si el canvi responia a una estratègia, la de "enviar a una catalana a Europa". A Cayetana li esclatava el cervell. "No, no. ¿Qué es ser catalana?". Bona pregunta. "Xenófoba", podia haver dit la presentadora, atenent a les respostes anteriors. Però no, Ana Rosa ha estat políticament correcta: "Nacer, vivir, trabajar en Catalunya, hablar en catalán...". "Sí, sí, pero sobre todo conocer el proceso y haber luchado contra él. Y lo digo porque la cuestión identitaria me preocupa mucho". Això és ser catalana i de pro, com ella. Catalana amb Ñ.