Catalunya Música, integrant de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), organitzarà l’Eurovisió de la ràdio, Let The Peoples Sing, el 13 d’octubre a Barcelona al Palau de la Música, sense Televisió Espanyola, i hi participarà juntament amb les emissores públiques d’Alemanya, Bulgària, Dinamarca, Estònia, Hongria, Letònia, Regne Unit i Rússia.

Conduït en anglès per Raquel Sans i Sara Loscos, el certamen de corals es transmetrà en directe per TV3, Catalunya Música i a través de la xarxa d’Euroradio, seguida per milions d’oients d’Europa i tot el món. El grup vocal In Crescendo, vencedors de la segona edició del concurs Oh Happy Day, s’encarregaran d’obrir el festival amb un ‘medley’ a cappella.

Com funciona Let the Peoples Sing?

Quant a la dinàmica del format, nou països competiran dividits en tres categories diferents: cors infantils, cors adults i cors no convencionals. Catalunya participarà en el grup de joves amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català però, a més dels premis individuals de cada modalitat, tots els participants lluitaran per endur-se el trofeu absolut de l’espectacle, la copa Silver Rose, que coronarà el guanyador com a millor cor amateur europeu.

participants LTPS

Participants de Let The Peoples Sing 2019 en categories

Set professionals del món de la ràdio europea escolliran els vencedors del concurs: Ben Gronholdt, cap d’edició de DR; Raimon Colomer, responsable de producció de Catalunya Música; Jonathan Manners, productor de BBC Radio; Inari Tilli, periodista de YLE Radio; Brian Newhouse, dirigent de Minnesota Public Radio; Daniel Reuss, director de l’Ensemble Vocal Lausanne; i Tonu Kaljuste, fundador del Cor Filharmònic d’Estònia.

Let The Peoples Sing és un certamen coral bianual de la UER creat l’any 1961 per la BBC i adreçat als cors amateurs d’Europa des del 1966, quan el festival va assolir una dimensió internacional amb concursants d’arreu del món. Catalunya Música hi competeix d’ençà que accedís a Euroradio el 2009 com a “participant autoritzat”. Des de llavors, ha guanyat l’espectacle un cop, el 2013, amb el Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers.

Una dècada després de la seva entrada en l’organització (i encara no n’és membre plenament), l’emissora catalana ha aconseguit convertir-se en l’amfitriona d’aquest format. I és que Catalunya Música és una de les ràdios més actives de la UER en aportacions de continguts. Acollir aquest festival és tota una oportunitat per demostrar les potencialitats de la Corporació com a futur participant de ple dret d’aquesta estructura internacional.