No hi ha edició de Masterchef que no vingui acompanyada de diferents moments polèmics. El talent culinari per excel·lència continua aconseguint unes audiències envejables edició rera edició, i aquesta, amb concursants anònims, no està sent una excepció. No hi ha dubte que una de les claus de l'èxit és la química dels tres membres del jurat. Però una altra peça fonamental per l'èxit és el càsting de participants. Una tria on es combina diferents caràcters i personalitats amb 16 aspirants de diferents parts de la geografia espanyola. Enguany, de catalans n'hi ha molts, probablement, l'edició que més. Àlex, Meri, Amelicius i Arnau

arnau

Arnau de 'Masterchef' / TVE

L'aspirant de la cueta, de 32 anys, està sent un dels que més espectacle televisiu està donant. Diu el que pensa, és graciós, és sarcàstic i no se n'amaga quan diuen d'ell que és un estrateg. És, el que se sol dir, un concursant que dona joc. Perquè no oblidem que a banda d'ensenyar-los-hi a cuinar, també és un programa de tele que vol audiència. Arnau no és el sant de la devoció d'alguns dels seus companys, com per exemple, Toni, amb qui se les va tenir en el programa d'aquest dimarts, on fins i tot el va cremar lleugerament en posar una olla amb oli bullint al terra, i on els ganivets a la cuina van que volen:

Però per molts piques que hi hagi, fruit de la convivència i de l'estrés d'algunes proves, és intolerable el que molts espectadors asseguren haver sentit dirigit cap a Arnau, per part d'un altre concursant. Una paraula basada en la seva procedència, Catalunya. Un "catalufo" ofensiu que li ha dit un concursant de Madrid, Pepe, tot i que li ha dit en un context de broma, que no ha fet gràcia als espectadors. Mentre cuinaven a la primera prova, Pepe li diu a Arnau: "Un catalufo simpático, claro que sí". Aquest és el moment:

El concursant català no li dona importància, però sí alguns espectadors, que s'han indignat:

tuits catalufo

tuit masterchef

tuit masterchef2

En un moment del programa d'ahir, el jurat els hi recrimina als concursants que en set programes, no han evolucionat gens ni mica amb els fogons... Pel que sembla, alguns tampoc han evolucionat a l'hora de ser respectuós amb la procedència dels altres.