Tot el que està succeint amb el 'cas Vinicius' és un escàndol de dimensions monumentals. De com un jugador provocador, antiesportiu, mal company i descontrolat acaben volent-lo convertir en un símbol de puresa. L'excusa és que alguns aficionats racistes li diuen mico. Quan la graderia del Reial Madrid li escopia a Araujo "macaco de mierda" no és va organitzar aquesta qüestió d'Estat orquestrada per Florentino Pérez. L'àrbitre que va expulsar Vinicius per agredir un company, acomiadat, la targeta vermella de l'agressor Vinicius, perdonada, la grada del València, tancada 5 partits, Ferreras vomitant que Guardiola és racista i ara el que faltava en plena campanya electoral, les declaracions d'un líder polític destacat dient que pitjor que els racistes són els catalans. Santiago Abascal i el seu líder català Ignacio Garriga.

vox parlament ignacio garriga pleno parlament 23 marzo
Ignacio Garriga de Vox, EFE

Vox és un partit racista, que fomenta l'odi als immigrants, i per això les declaracions del seu líder sobre Vinicius i el racisme eren molt esperades. La resposta és un resum del que és Espanya: "Yo me remito a lo que ha dicho el líder de Vox en Cataluña, Ignacio Garriga, que ha dicho que España no es un país racista pero que en España hay racistas. Y los principales racistas son los supremacistas catalanes que han insultado a Ignacio Garriga por ser español, por ser de Vox y a veces también por el color de su piel". ¿Garriga insultat per diputats indepes per ser negre? Sembla fals. Però queda clar que Abascal prefereix tapar el racisme de Vox lluint l'anticatalanisme de Vox. Un odi a la particularitat catalana que és endèmic de la classe política espanyola i que serveix a Toni Soler per publicar un tuit molt didàctic, per a un historiador com ell, de què és Espanya:

La catalanofòbia uneix Espanya i per això no volen que s'independitzi, perquè els uneix. Més enllà del tuit provocador, indignat i foteta alhora, hi ha una realitat que Vox, el PP, el PSOE de García Page, Ciudadanos i tants altres no amaguen. I si no ho amaguen és perquè els dona vots: l'anticatalanisme, ara disfressat d'anti-independentisme, però no. El que no els agrada és que Catalunya sigui diferent. És que somien una Espanya sense diversitat, uniforme, unilingüe i amb un català folkloritzat i irrellevant. I la campanya electoral també va d'això, dels socis de Sánchez que són supremacistes, racistes i dolents. En una paraula, són catalans.