Laura Escanes va viure fa uns dies, el 31 de desembre, un  dels moments més especials de la seva carrera professional i com a persona. Aquella nit, la darrera de l'any, va poder presentar les campanades de TV3 i donar la benvinguda al 2024 al costat del Miki Núñez. Un somni fet realitat, una experiència que la va emocionar i mostrar-se així d'agraïda: "Ara sí que sí, això ha acabat. Ha estat un somni. Primera vegada presentant les campanades des de Barcelona, amb una companyia immillorable. Gràcies a tots els que vau decidir compartir aquest moment amb nosaltres i ens vau escollir. De veritat. Era un repte, però hi vaig posar tot l’amor i tota la il·lusió del món. Gràcies a tot l’equip per transmetre tanta confiança i fer-ho tan fàcil. I a tu, Miki Núñez, gràcies per fer-me sentir tant bé en una nit tan màgica i especial. El que transmets a la pantalla no és casualitat. Tinc molts moments que recordaré durant tot aquest any. GRÀCIES".

La presentadora de La travessa està feliç de la vida podent tenir l'oportunitat que està tenint de dirigir-se als espectadors catalans en català, però es veu que això li molesta a alguns hiperventilats i intolerants de les espanyes, on acostumen a haver els típics que encara van per la vida exigint una sola llengua a Espanya, i que probablement vagin dient allò típic de en español, que no le entiendohabla en cristiano. Sembla mentida com en ple 2014 encara hi hagi gent que s'estranyi, és més, que s'indigni quan sent algú català, repetim, CATALÀ, parlant en CATALÀ, amb la seva filla CATALANA. Potser aquests indocumentats que es posen les mans al cap pretendrien que els catalans, enlloc de parlar en la nostra llengua materna amb les nostres mares, ho féssim en castellà. I això és el que li ha passat a la Laura després de penjar un vídeo al seu compte d'Instagram en un Stories on se la veu parlant amb la seva filla Roma, fora de càmera, i amb el petit Rock, el gosset de la família, amb pàgina pròpia a Instagram, i on se'ns el presenta com a "hijo de Laura Escanes y hermano de Roma":

rock
 

En el vídeo es veu Escanes ensenyant-li al Rock diferents coses, parlant-li en català"Rock, la poteta... Molt bé! Terra... Molt bé Rock! Aquí, seu, la poteta... Molt bé! Ets un campió", mentre de fons s'escolta la Roma felicitant també al gosset, "Molt bé, Rock!":

Un diàleg, unes instruccions, que com es pot veure, no són precisament d'una complicació extrema per algú que no sàpiga res de català. De fet, només diu molt bé, la poteta, aquí, seu campió, que no sonen massa diferents a muy bien, la patita, aquí, siéntate campeón. Però com sempre ha d'haver-hi el típic catalanòfob indignat, tal i com ha mostrat la mateixa Escanes. Primer, dient-li "no entiendo nada" sobre el vídeo amb el gos, i després, amb exigències i amenaces: "si hablas en catalán, dejaré de seguirte". Resposta d'Escanes?: "El catalán es otra lengua más preciosa, y crecí así. Me gusta que mi hija, aún estando en Madrid, comprenda y disfrute con el catalán y abra la mente para aprender más idiomas en el futuro. Porque es mi vida y aquí enseño cachitos de mi vida y no tengo que fingir o esconder que hablo catalán". I la cirereta, quan li diu a la tal Carmen que si un gos és capaç d'entendre-la, també els que es queixen: "Fíjate que si hasta un perrito me entiende, es más fácil de lo que piensas querer entenderlo aunque sean palabras sueltas":

conversa laura escanes catala
 

La Laura ha estat educada, diplomàtica i fins i tot, pel nostre gust, massa explicativa i tot. Perquè quan l'han amenaçat amb deixar de seguir-la si continuava parlant en català, podria haver respost un senzill: "Se me'n refot. Adeu siau. Continuaré parlant en català amb la meva filla i el gos sempre que em surti del monyo".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!