La polèmica pel premi al Català de l'Any ja s'apagava quan qui l'ha revifat ha estat el crític de TV del diari que atorga el guardó, Ferran Monegal. A la seva columna no ha considerat prou regal pel seu diari que per primer cop TV3 tallés el seu TN vespre, la joia de la corona, per decidir el premiat durant l'emissió. 19 minuts a prime time fent un anunci d'El Periódico a la TV pública. No n'hi ha per queixar-se però Monegal treu la destral. Atonyina l'editor i presentador Toni Cruanyes per unes paraules que va dir en acabar el Telenotícies: "El presentador del TN ha advertido que ambos parlamentos, el de Torra y el de Pou, habían sido políticos. En el caso de Pou, discrepo. No creo que lo suyo haya sido hacer política. Ha sido la voz de un ciudadano seriamente preocupado que ha explicado lo que siente ante los movimientos que ve y los mensajes que escucha".

catala any tv3

(Clica la foto per veure el vídeo de TV3)

La tesi de Monegal és nova: només les opinions polítiques del president Torra són política. I les opinions polítiques dels ciutadans, què són? Torra fa política, Pou fa política i Monegal fa política. La diferència és quina repercussió té i qui els paga, però política en pot fer tothom. La polèmica també arriba a TV3. L'any passat el diari no va lliurar el premi i la nit de dimarts els va entregar tots dos, els de 2016 i 2017, a Pou i a Oriol Mitjà, un jove metge infectòleg que salva vides d'infants en països pobres de la malaltia del Pian. Va tenir la gosadia de sortir amb un llaç groc a la solapa. Monegal deu creure que aquest doctor sí que va fer política pel llacet, tot i que parlés de les vides que salva.

oriol mitja catala tv3

oriol mitja tv3

TV3

La pregunta és per què TV3 no va emetre el discurs del dr. Mitjà, Català de l'Any 2016, que es va lliurar la mateixa nit que a Pou. Hauria estat un discurs més emotiu que el de Pou, el dr. Mitjà no va parar de plorar, però no hauria agradat a Monegal per "polític". TV3 va decidir no emetre el seu discurs i sí íntegre, en prime time i durant 19 minuts, el del gran actor Josep M. Pou. I Monegal critica TV3. Cornuda i pagant el beure.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat