La premsa de paper té greus problemes de subsistència. Els periodistes dels diaris tradicionals estan patint un allau d'EROs, acomiadaments i retallades i els que pitjor ho pateixen són els més veterans. Dels clàssics hi ha dos que es mantenen en actiu: Jaime Peñafiel i molt més jove Pilar Eyre.

impremta diari EFE

EFE

A la secció de "societat, famosos i cor" de la premsa de paper hi ha grans noms catalans que han anat desapareixent del panorama: des de Josep Sandoval a Teresa Berengueras. Ara una de les veteranes del diari El Mundo acaba de perdre la feina: Carmen Rigalt, acomiadada després de 30 anys.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Válgame Dios (@premioliteraturavalgamedios) on

francisco rosell director el mundo GTRES

GTRES

La periodista de Lleida, de 71 anys, ha estat acomiadada pel seu director Francisco Rosell (a la foto amb l'expresident Aznar) sense cap mirament. Feia setmanes que Carmen Rigalt estava de baixa per un infart que va patir al desembre i ara una companya de professió, Carmen Duerto, revela que Rosell ha citat Rigalt a l'Hotel Palace i l'ha despatxat del diari. No li va donar cap explicació, només que eren "órdenes de los italianos", el Grup propietari del diari. Així posa fi a 30 anys de la periodista catalana escrivint columnes a El Mundo.

carmen rigalt t5

carmen rigalt 1990 tv3

Telecinco / tv3

Carmen Rigalt busca feina on seguir escrivint columnes revelant exclusives. Una de les últimes i més sonades és seva: Miguel Bosé va tenir un nòvio amagat durant 25 anys, Nacho Palau. Rigalt té algun problema de visió però poseeix accés a informació per la seva llarga trajectòria, també a TV3 on va participar a programes del senyor Bachs com La parada fa també 30 anys. Fer-la fora del diari aprofitant la seva convalescència ha estat un cop molt baix del seu director i d'El Mundo

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat