És la polèmica viral de la setmana: l’atac masclista de Jesús López, un regidor del PP a un poble de Conca, a Irene Montero per dur les aixelles sense depilar. “Si esta tipa es vicepresidente del Gobierno de España que se afeite les pelos del sobaco”, li va etzibar a través de la xarxa. Als homes ningú els exigeix que s’afaitin les axil·les. A les dones, sí. Per què? La portaveu d’Unides Podem al Congrés dels Diputats es rebel·la i du els pèls que vol i on vol. Abans ho van fer artistes com Penélope Cruz, Madonna Julia Roberts... Darrerament, la cantant Amaia d’OT i també l'actriu Laia Manzanares han mostrat les seves aixelles al natural. Totes elles tenen un tret comú, les critiques per atrevir-se a fer-ho. Però a poc a poc, altres dones aixequen la veu i els donen suport. L’última a protestar, la periodista Carme Chaparro.

aixelles penelope cruz

aixelles madonna

aixelles julia roberts

La presentadora catalana de ‘Cuatro al día’ va protagonitzar al programa d’ahir un moment reivindicatiu del qual avui tothom parla: la resposta a l’atac masclista del regidor del PP. “Las mujeres tenemos esa costumbre, además de ser inteligentes, de tener pelo. Y no solo en la cabeza. También aquí”. Chaparro va aixecar el braç i va mostrar l’aixella plena de pèls. Postissos, és clar. “Algunas se depilan y otras no. ¿Y qué? ¿Se imagina usted criticar a un hombre porque tiene pelo en las axilas? ¿Pues por qué critica a una mujer?”, li va contestar amb sorna.

“¿Lo quiere? Se lo envío”. Va ser la oferta final de Carme Chaparro al regidor masclista del PP després de treure’s el postís de sota el braç. Li va enviar els pèls de l’aixella per correu?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat