"Jo visc així. Amb un xiulet constant, com una emissió en alta freqüència. De dia és suportable. De nit no tant. Per l’oïda dreta gairebé no tinc audició. I no hi ha més remei que acostumar-s’hi”. És la confessió de la periodista Carme Chaparro revelant que té una malaltia crònica incurable que li provoca mal de caps i resignació a parts iguals. Es tracta de la síndrome o vertigen de Ménière, confessant que en l’oïda dreta gairebé no té audició. "Llevo muchos años. Me han hecho un montón de pruebas desde pequeña, he ido a muchísimos otorrinos y pasado por muchas perrerías desde que lo detectaron, cuando tenía unos doce años". 

carme chaparro2

Ara, al capdavant de Cuatro al día, explica quins trucs utilitza en el seu dia a dia per suportar-ho, i per evitar que la malaltia no l'afecti més del compte, sobretot, tenint en compte que ella ha d'utilitzar durant moltes hores un pinganillo perquè el realitzador li vagi donant indicacions: "Con las transmisiones electrónicas, como las del teléfono o el pinganillo me cuesta mucho entender lo que me están diciendo. Pero me cambio el pinganillo a la izquierda y ya está".

santiago segura instagram

No és l'única famosa que té ha de fer el cor fort per culpa d'aquesta malaltia. L'actor Santiago Segura també li va reconèixer que ha passat pel mateix: "Es cierto Carme, yo sufro el acúdeno desde hace cinco años y cuanto mas pienso en el o más me preguntan, -como lo llevas?-Más se oye. ¡Ánimo!".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat