A Mediaset s'observa des de fa temps un fenomen que no es veu a la resta de cadenes. Tot val per l'audiència. I Vasile té el share entre cella i cella des que es lleva fins que es posa el pijama. Tot val per l'audiència, sigui individualment o col·lectivament. I si per aconseguir bons resultats, els diferents programes del mateix grup s'han de llançar els plats damunt el cap, doncs avanti. A Telecinco fa temps que no ens estranya si el col·laborador d'un programa critica el presentador d'un altre, o si un tertulià  li diu el nom del porc a un altre de la mateixa cadena. El safareig constant i allargassat de la seva graella televisiva és terreny on abonar-hi el mal rotllo i les picabaralles, amb Sálvame a l'epicentre de tots els terratrèmols. La competència ni existeix. Ten a tus amigos cerca, pero aún más cerca a tus enemigos. I a Mediaset sovint sembla com si l'enemic estigués a casa.

salvame chelo llagrima t5

Telecinco

Des de fa unes setmanes, això s'ha extrapolat a les dues cadenes del mateix grup. Des de l'arribada del Todo es mentira de Risto Mejide, un dels temes estrella del programa que més rèdits els proporcionen són els recadets que s'envien el presentador del programa de Cuatro amb Eduardo Inda, col·laborador estrella d'Ana Rosa, i ridiculitzat amb escreix per TEM. Fins i tot, una reportera de Cuatro va sovint a la sortida del plató d'El programa de Ana Rosa perquè Inda respongui.

inda2

Cuatro

Ara Cuatro s'ha apuntat a la moda que un presentador se les tingui amb un col·lega de cadena. Fins i tot, la tensió s'ha produït entre dues persones que es donen pas l'un a l'altra. Que potser hi han posat més pa que formatge en benefici del share? Pot ser. Però coneixent que Mejide no es casa amb ningú, siguin del mateix grup o no, sembla que el que ha passat aquest dilluns entre ell i Carme Chaparro, presentadora de Cuatro al día, té més de veraç que de paperot. I amb Juan Carlos Monedero al centre de la batussa dialèctica. I tot, per una tuna.

tuna todo mentira

Cuatro

"¡Ay, ay,ay,ay, canta y no llores! Porqué cantando se alegran cielito lindo. Los corazones". Potser s'alegren los corazones. Però ni Monedero ni Chaparro tenien ganes de riure amb l'ocurrència del programa que els precedeix. Risto Mejide i Monedero se les tenen des de fa temps, quan el cofundador de Podemos es va negar a analitzar els resultats de la seva exformació acusant Mejide d'haver-li mentit i portar-se malament amb ell. "Si me acusas de mentiroso ten la decencia de decir en qué te he mentido", li va rebatre Risto. A partir d'aquí, pullitas de l'un a l'altre, amb un regal enverinat inclòs, quan li van enviar uns mariachis a la universitat: "Se cree con derecho a interrumpir mis clases. España tiene muchos problemas como para que montemos un debate entre Risto y yo para que su programa tenga audiencia".

todo mentira tuna 2

Cuatro

Aquest dilluns, quan acabava Todo es mentira i començava Cuatro al día, no van ser uns mariachis, sinó una tuna. Risto apareixia acompanyat d'un grup d'universitaris entrats en anys disposats a cantar-li "Clavelitos" a Monedero o a enviar-los al plató on col·labora cada tarda. Però Chaparro no combrega amb l'ocurrència: "Monedero tiene todo el apoyo tanto mío como del espacio en el que colabora. Si él me dice que no, esa tuna no entra por la puerta. Además, ya te has pasado cuatro minutos de tiempo. Y si no, ven tú". La cara de Risto ho diu tot: "No, que venga él y así nos repartimos la audiencia”.

todo mentira tuna 3

Cuatro

Mejide contraataca recordant que Monedero ha dit que el seu programa és "basura", i quan Chaparro vol tallar-lo i començar el seu programa, el publicista l'atura: “Como compañero te pido que no me dejes con la palabra en la boca”. Chaparro insisteix: “Ya os habéis pasado cinco minutos...”. Però Risto té resposta per tothom: “Te los apunto en la cuenta. Pues nada, adiós”. I Chaparro rebla: “Igual que nosotros hemos entrado en su programa esperamos que él entre en el nuestro”.

Veurem què es diuen aquesta tarda quan tornin a connectar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat