És el millor imitador de la història d'Espanya i tot i això, aquest showman tot terreny des de fa ja moltes dècades té un regust amarg. Carlos Latre, l'home de les mil veus, torna als escenaris, després de cinc anys sense espectacle. El Teatre Coliseum de Barcelona acull One man show, on en 75 minuts imita fins a 100 personatges diferents.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Latre (@carloslatre)

Pablo López, José Mercé, David Bisbal, Elton John, Laura Pausini, Leo Messi, Rosalía, Serrat, Víctor Manuel, Miguel Ríos, Ana Belén i un llarg etcètera. Ningú se li escapa a aquest valencià que ha fet de la seva gola un prodigi i del seu talent, la carta de presentació per dur tants anys dedicats a l'entreteniment i l'humor en escenaris i platós de televisió. Però ell mateix reconeix en una entrevista pel diari El Mundo que no ha estat fàcil. I no parlem només de les particularitats tècniques que ha hagut d'afrontar per clavar les veus dels famosos: "España es un país que no perdona los fracasos y se ensaña con ello. He tenido la oportunidad de vivir éxitos y fracasos y estos han sido mucho más importantes. Cuando a los 20 años tienes un éxito tan grande y temprano como en Crónicas Marcianas y después te llega un fracaso me sirvió para bajar los pies al suelo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Latre (@carloslatre)

Un Latre que fa autocrítica de com la fama i l'èxit poden tornar-te una mica "gilipollas cuando eres joven, ganas tanta pasta como jamás lo has soñado, todo el mundo te dora la píldora y hasta las chicas te ven guapo cuando pesas 115 Kilos". Però ell, com tothom, ha hagut de provar alguna vegada les mels del fracàs, moments on va saber realment qui estava al seu costat: "La televisión me hizo ver que es cruel y complicada, me hizo ser resiliente y resurgir de mis cenizas y discernir que en Crónicas no eras el pelotazo del mundo ni en el fracaso eres el peor. La televisión afecta psicológicamente porque todo se basa en números". La voluntat de superar-se i reinventar-se sovint ve acompanyada de grans dosis d'estrès "y también frustración. Por eso recibÍ ayuda psicológica. También fueron muy importantes mi familia y mis amigos. Al final me ha reafirmado en lo que hago".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Latre (@carloslatre)

Després de 23 anys de carrera, la CBS el va fitxar per formar part d'un megashow presentat per James Corden. Allò li va servir per veure les diferències amb Espanya: "En España has de mostrar cada día de tu vida que tienes talento, te someten a un examen diario, constantemente existe la duda y la crítica y la duda. Es tremendo. Yo les dije a los americanos que en mi tierra me hacen dudar de mi propia valía y si estoy acabado. España es autodestructiva, no valora el talento, los méritos y los éxitos. Por eso me gusta la mentalidad yanqui".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Latre (@carloslatre)

A veure si a partir d'ara deixem de dubtar tant dels genis que hi ha al país. De moment, vagin a veure Latre al Coliseum. Poques vegades es té ocasió de veure el número 1 en alguna cosa demostrant el seu talent a dos metres teu.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat