Per molt que algú es posés unes ulleres, s'assegués davant d'un micròfon i recités la frase: "Intentarem posar llum a la foscor", mai podria igualar a Carles Porta. El presentador de TV3 s'ha convertit en una de les cares més reconegudes quan es parla del 'true crime' a Catalunya, perquè el seu programa de 'Crims' ha deixat empremta. A diferència d'altres programes de TV3 que pretenen ensenyar la llum dels catalans, l'emissió del de Vila-sana ha conquerit els espectadors ensenyant el contrari, la foscor. No sabem si és l'entrellat dels casos, la proximitat o la veu del presentador, però el programa estrella de Carles Porta sempre fa parlar i, ara, inevitablement, cada vegada que apareix un cas estrany a Catalunya, molts usuaris ja mencionen al protagonista perquè parli d'ell en la següent temporada.

Carles Porta / Instagram
Carles Porta / Instagram

TV3 sap que amb ell té l'èxit assegurat perquè les xifres sempre el somriuen i ja ens freguem les mans imaginant-nos la següent temporada. Mentrestant, no us penseu que Carles Porta s'ha quedat amb els braços plegats esperant a gravar els episodis de TV3, sinó al contrari, perquè el podem veure i escoltar a tot arreu. A la ràdio, actes públics parlant de llibres, xarxes socials... L'agenda del presentador deu fer vertigen, però els nostres plans preferits són els que fa amb la família. Aquí mateix el vam veure en un partit del Mollerussa i aquest cap de setmana va estar d'enhorabona per la victòria del Vila-sana en el mundial de clubs. El protagonista és així, casolà, original i molt català. De fet, de la llengua ha parlat al pòdcast 'Tenim paraula' de Catalunya Ràdio, del qual ha publicat un fragment en el seu perfil d'Instagram.

Carles Porta parlant de Tor / Instagram
Carles Porta parlant de Tor / Instagram

Atents a les paraules del presentador, perquè així respon quan li pregunta Roger de Gràcia sobre què fa per ajudar a la supervivència del català: "Jo sempre ho he afrontat amb molta normalitat i sempre he pensat que és una qüestió de no tenir complex d'inferioritat. Això comença amb el meu accent. Quan un de Girona va a un lloc, el primer que fa és dir que és de Girona. Tenen una autoestima enorme i està bé. I un de Lleida, fins no fa massa, el primer que feia quan anava a un lloc era canviar l'accent, dissimular l'accent de Lleida. Jo això no ho vaig voler fer, perquè no em sortia. Perquè em semblava que era tenir complex d'inferioritat". Fantàstic, tota la raó, 'Crims' sense el seu accent lleidatà, no seria 'Crims'.

Carles Porta també ha explicat què fa quan el parlen en castellà: "Amb el castellà ho faig igual. Si he de fer una cosa en català, la faig. I si he de dir una cosa en català, la dic. Ni demano perdó... És que no ho he fet mai. No m'ha sortit. No ho he necessitat mai. I tampoc he volgut caure mai en aquesta situació que si bilingüisme... Si jo dic una cosa en català, la dic en català. Si veig que l'altra persona, amb bona intenció, no m'entén, ja m'esforçaré perquè m'entengui. Si veig un punt de malícia, que el bombin, que s'espavili". Més clar, l'aigua. El presentador ha deixat clara la seva forma de fer i ha acabat amb una frase: "Estem carregats d'hòsties. Jo parlo en català". De la boca de Carles Porta, tot és més fàcil.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!