Ben aviat tornarà a TV3 un dels programes amb més fidels adeptes: Crims. Legions d'espectadors sense perdre cap detall davant dels seus televisors per no perdre's cap dels casos on Carles Porta i el seu equip s'encarreguen de posar-li llum a la foscor, com ha popularitzat el presentador i director en l'inici de cada programa. Aquests dies, tothom se'n recorda d'ell i del seu programa, especialment, quan van tractar el 'crim de la Guàrdia Urbana', la mort de Pedro Rodríguez a mans de la seva parella Rosa Peral i del seu amant Albert López. I és que tothom ha comparat aquells programes impecables amb el bunyol que han fet a la sèrie de Netflix El cuerpo en llamas, amb Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez.

crims
Carles Porta a 'Crims' / TV3
crims2
'Crims' / TV3

Porta, que mentre prepara una nova fornada de Crims acaba de publicar un llibre, L'ocell i el secret, sobre abusos sexuals a infants, ha estat el primer convidat del consultori de la secció 'El comunista' amb Joel Díaz, a El suplement de Roger Escapa a Catalunya Ràdio. Durant l'interrogatori habitual per esbrinar qui hi havia a l'altra banda del telèfon, ha reconegut que es considera "independentista", "socialdemòcrata", i que "ha estat a la presó"(per fer un reportatge). També li han fet moltes preguntes relacionades amb els diners, el patrimoni i on viu. "Ets ric? Ets pobre?", i a totes dues ha respost amb un contundent "No". Porta també ha reconegut que no té propietats immobiliàries i que viu de lloguer. "Això m'ha sorprès", diu Escapa. "Potser té els diners en una altra banda... Què tens inversions?", vol saber Díaz. Novament, un "No" per resposta. I què fa amb el que guanya?, volen saber. La seva resposta ha sorprès els oients de Catalunya Ràdio: "Primer, que no en tinc tants, i segon, que jo vinc de la ruïna. Jo em vaig arruïnar, això la gent no ho sap massa, però la realitat és la que és, xaval, jo m'estic reconstruint". Una revelació que ha deixat amb el peu canviat els integrants del programa. Porta s'explica.

"Jo tenia una empresa. Vam fer una pel·lícula molt gran, que era 'Segon origen', que va tenir molts diners. Van fallar moltíssimes coses i desgraciadament vam haver de fer concurs de creditors. Això em va aplastar a mi i vaig acabar a la ruïna. Però a la puta ruïna i perdent-ho absolutament tot", reconeix el periodista. Ara, com ell diu, "amb 'Crims' vam tocar la tecla i ho ha petat. Però això va poc a poc. El fenomen ha anat molt ràpid, però que puguis tenir diners i propietats immobiliàries, no va tan ràpid". Un Carles Porta que avisa que a la ràdio hi haurà nous capítols també, i que primer faran un especial sobre el jurat popular, "una cosa que crec que no s'ha fet mai. Serà segurament per finals d'any". Això sí, Carles Porta ha demanat que "no cal que hi hagi crims nous a Catalunya. Hi ha moltíssims crims ja fets a Catalunya. Que ningú mati més, que nosaltres ja en tenim de crims. Nosaltres fem crims sobre casos ja jutjats".

Ganes de Carles Porta. Ganes de més Crims.