Dos catalans lideren la ràdio d'Espanya a les tardes: Carles Francino i Júlia Otero. Són els reductes que queden a les ràdios estatals per sentir certa crítica al "vendaval patriotero" espanyol que es monta a Madrid a costa del procés. Amb aquesta expressió s'ha referit el locutor de la SER al rebombori provocat per Marta Sánchez que li ha tret la pols a una lletra tronada per substituir el "lo lo lo" de l'himne espanyol. El director de La ventana ha signat un editorial que podrien firmar Toni Clapés i Roger de Gràcia, els seus competidors a Catalunya. Ha reaccionat no ja a Marta Sánchez sinó als tuits de Rajoy i Rivera lloant l'himne. El mèrit és fer-ho en castellà, per tota Espanya i al programa més escoltat de la tarda:

Comença aclarint "No tengo nada contra Marta Sánchez". Si bé qualifica la lletra de "cursi y relamida" els seus destinataris són uns altres: els polítics. González Pons proposant que sigui l'oficial i es canti a la Copa del Rei, Rivera qualificant de "valenta" l'exvocalista d'Olé olé o Rajoy mantenint que representa "la majoria d'espanyols" . A tots ells els diu que fan "un ridículo sin paliativos, siento vergüenza ajena que lo consideren un acto heroico". I amplia el camp de visió: "Es muy penoso todo; y sólo el vendaval patriotero que se ha levantado como respuesta al independentismo catalán explica esta falta de pudor". I adverteix que només falta que "alguien diga que si ya tenemos el castellano, para qué carajo nos marean con otros idiomas; estamos a un punto así de que esa corriente de pensamiento salga de las catacumbas". Acaba dient que està "hasta los mismísimos".

francino pedro sanchez  GTRES

GTRES

La SER sempre ha estat acusada de propera al PSOE. A l'últim concert de Bruce Springsteen es va veure a la llotja de VIPS Francino a prop de Pedro Sánchez. Les xarxes unionistes han fet com sempre que un català no independentista s'aparta de les tesis de la caverna: insultar-lo. Des dels que el titllen de "supremacista nazinal socialista" a aquests altres:

Francino ja va sortir-se del guió madrileny quan va criticar el silenci dels Goya sobre els presos polítics. Gairebé un milió d'oients espanyols sintonitzen cada tarda amb Francino, que va ser un dels presentadors de TN de TV3 més impecables que han passat por la pública i en temps de Pujol. Seguirà rebent de tot arreu però diu coses que a Espanya ningú més amb la seva audiència diu. Albert Rivera troba més "valenta" Marta Sánchez, que paga els impostos a Miami.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat