Els dilluns a la nit, molts seguidors d’Operación Triunfo sintonitzen TVE esperant veure el talent show, que cada cop té més adeptes. Però no. En comptes del reality, els espectadors topen frontalment amb una versió express d’Hora Punta.

El programa presentat per Javier Cárdenas és capaç de tocar en una franja de 5-10 minuts temes tan diversos com el judici de l’administrador de Sara Montiel, el cas del policia carbonitzat i una entrevista a una exconcursant d’Operación Triunfo. Ah, i un truc de màgia pel mig per amenitzar la vetllada.

L’hora establerta per l’inici de les gales d’OT és les 22:30, però sempre s’acaba allargant més. Una espera que suposa un suplici pels fans del programa.

Més enllà de les queixes per haver d’esperar, el més preocupant és el contingut. Amb la intenció de fer un programa de caire humorístic, Hora Punta “analitza” de manera frívola i morbosa temes que escapen de l’actualitat. Un bon exemple el vam tenir la setmana passada quan es va emetre una entrevista amb el segrestador d’Olot, més propi d’un programa de crònica negra de segona divisió.

Malgrat les crítiques i la multitud de polèmiques en les quals s’ha vist immers Javier Cárdenas, sembla que TVE té la intenció de renovar Hora Punta. Un programa que suposa una despesa de 40.000€ per emissió a la televisió pública espanyola.