Un dels edificis més patriòtics i espanyolistes que hi ha a Barcelona és la capitania general de l'exèrcit. El pont de desembre algú amb poca feina va tenir una pensada. Volent ser més papistes que el Papa, i més rojigualdos que la bandera, van idear una performance a la façana, o fatxana, com va apuntar de manera brillant Màrius Serra. Els que passejaven pel Passeig de Colom veien la imatge del palau castrense convertit en una gran bandera espanyola, un espectacle de llum i color nacionalista dels militars.

Han passat els dies i els ploms se'ls estan fonent. A l'unionisme més ranci, fa temps. Però també a les bombetes de color vermell. Perquè el periodista Jordi del Río ha apuntat que la façana de capitania aquesta nit passada només tenia un color, el groc. Què ha passat amb el roji de la rojigualda? Que com l'amor de Rocío Jurado, se les rompió de tanto usarlo. El cas és que els va quedar una paret ben groga que evoca no al que des de dins de l'edifici es voldria transmetre, sinó tot el contrari, la llibertat dels presos polítics. Toni Soler i la xarxa han aprofitat la situació per ficar-hi cullerada:

No sabem si hi ha algun Peláez a capitania. Però algú allà dins ja està rebent la carta d'acomiadament. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat