El Hormiguero de Pablo Motos porta moltíssims anys en antena i moltes temporades. El presentador ja no sap ni quantes vegades haurà dit allò de "Hoy ha venido a divertirse a 'El Hormiguero'...". Nombrosos VIPS tenen el pase de oro o els hi han regalat la tassa aquella que li donen als que han visitat el plató més de deu vegades.

La de convidats que s'han assegut davant de Trancas y Barrancas. La de proves i experiments que ha fet Marron. la de seccions i col·laboradors que han anat desfilant per allà. Com per exemple, el músic i DJ, Carlos Jean, que va estar des del 2011 fins el 2013.

carlos jean

Carlos Jean a 'El Hormiguero' / Antena 3

Fa temps, quan va intervenir al programa de Motos, va tenir una pensada que va posar en pràctica davant de càmeres: crear dues bandes, una boyband i una girldband.

pablo motos boyband

Pablo Motos i els 'Why Five', la boyband d''El Hormiguero' / Antena 3

Formacions de nois i noies, estil Spice Girls, Take That, New kids on the block o Backstreet Boys, que sabessin cantar i ballar, que fessin coreografies i cançons amb tornades enganxoses i un look similar entre tots ells. Aquestes eren elles, les 'Check Baby Check':

I aquests van ser els cinc escollits homes. Els 'Why Five':

Cap dels grups que es van formar ha fet carrera. Més aviat han passat amb més pena que glòria. Però durant moltes setmanes, el programa de Motos va anar fent un seguiment de la tria dels diferents integrants de les respectives bandes, amb jurat a plató i convidant, fins i tot, els mítics Backstreet Boys per batejar els nois i comunicar-los-hi quin era el nom definitiu de la seva boyband:

Ara, vuit anys després, aquell càsting, aquella tria de membres, ha esdevingut en una petita polèmica pel que ha dit un jove cantant del procés de selecció de Jean a El Hormiguero a l'hora de triar els components de la boyband del programa.

 Javier Arrogante, via xarxes socials, ha denunciat homofòbia pel que els hi van dir a ell i a la resta de participants, sempre, segons la seva versió: "Se nos dijo claramente a mí y a otros cantantes homosexuales que no podíamos decir que éramos gays ni mostrarnos muy afeminados. Yo no quise hacerles caso, me mostré y cante tal y como soy".

arrogante

Arrogante, a qui no van triar, afegeix que "claramente no quisieron saber más de mi, cosa que agradecí porque no estaba dispuesto a estar encerrado en un armario musicalmente. Y mientras muchos chavales cantantes como yo por buscar un ápice de fama rechazaban a su yo interior, yo me mantenía firme siendo como soy, porque siempre supe que si cantaba para el mundo, cantaría siendo yo, un cantante homosexual".

La polèmica està servida. Rebombori considerable a xarxes i qui de moment ha respost, negant-li la major, ha estat precisament un dels cantants que sí que van triar per formar part del grup Why Five, Christian Villanueva, que ha estat molt contundent amb la seva defensa tant a la productora del DJ com al programa en sí, però en aquesta qüestió concreta, no en d'altres.

christian villanueva

Christian Villanueva, exmembre de la boyband d''El Hormiguero' / @xtnvillanueva

Diu Villanueva: "Yo 'colaboré' a más largo plazo con esa empresa en el mismo momento que muestras en la foto y no fue así. Nos dijeron que podíamos decir lo que nos diese la gana, pero advirtieron de las realidades de la industria, eso sí, pero en especial si decíamos que teníamos pareja".

christian villanueva tuit

Tot i que matisa que "Hablamos de 2013, y yo además de aquello, trabajé en la indústria musical en 2015, donde vi que lo que advertían era lamentablemente cierto. Pero voy a recalcar que NUNCA nos obligaron a mentir si no queríamos". 

El que sí subjau és cert retret sobre com es va gestionar la banda, i li envia un missatge de cordialitat a Arrogante: "Otra cosa es que la empresa hiciera bien o mal las cosas, que precisamente bien bien tampoco puedo hablar, pero JUSTO ESO, pues no es cierto. Por otro lado, ADORO que sigas con tu personalidad, eso te hace artista único, que quizá no es lo que buscaban".