El coronavirus està descontrolat. Els casos augmenten de forma alarmant a tot l'estat espanyol, i el panorama no convida pas a l'optimisme. No hi ha forma d'aturar-lo, i la posada en marxa del curs escolar fa patir i molt. Les mesures adoptades per intentar frenar-lo són insuficients, tot i que les administracions no tracten per igual a tots els sectors. El cas més clar i lamentable: Espanya permet les corrides de toros amb grades plenes, mentre que els sectors REALMENT culturals van haver d'abaixar la persiana els primers i actualment pateixen més restriccions que el mal tractament i assassinat d'animals indefensos. 

plaça toros alcala henares - efe

Plaça toros Alcalá de Henares - EFE

L'estigmatització dels concerts és absolutament incontestable, i fa vergonya. Especialment quan et trobes amb campanyes fastigoses com la del Ajuntament de Múrcia, i que ha enfurismats els artistes i amb tota la raó. Una mena d'acudit mal intencionat sobre polseres: "este verano tú eliges la pulsera". En una foto, una noia porta la d'un festival. A l'altra banda, el braç d'una pacient ingressada a l'hospital. La relació causa-efecte no mereix més comentaris. Més aviat, la reacció irada dels professionals de la música, com l'artista de Vic Núria Graham. El seu enuig és monumental.

Núria Graham dit @nuriagraham

Núria Graham dit @nuriagraham

campanya Ajuntament Múrcia @aytomurcia

campanya Ajuntament Múrcia @aytomurcia

Que hem de ser curosos? Sí. Que hem de protegir-nos i protegir els altres? També. Que s'assenyalen culpables sense cap tipus de vergonya? Oi i tant. Prou ja. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat