La venjança és un plat que se serveix fred, i Facu Díaz no ha necessitat esperar ni dues setmanes per deixar glaçat Cake Minuesa, el periodista ultradretà que fa només uns dies va acusar-lo de cobrar de TV3 per haver concedit una entrevista a l’APM? on havia parlat d'ell. Aleshores el va definir com “un cómico de la izquierda financiado desde la tele separata”, sense cap mena de prova que demostrés que la corpo li hagués pagat ni un cèntim i amb el llenguatge propi de qui voldria veure tancada la televisió pública catalana. Evidentment, l’humorista va negar les acusacions. Però és que aquest dilluns s’ha girat la truita completament quan s’ha sabut que qui cobra una morterada de diners públics dubtosament justificats no és Díaz sinó el mateix Minuesa, contractat a dit pel govern de la Comunitat de Madrid per gravar uns vídeos del coronavirus pels quals s’ha embutxacat més de 30.000 euros.

A partir del minut 00:53, Facu Díaz parla de Cake Minuesa

Segons ha pogut saber el diari Público, el col·laborador d’OK Diario Cake Minuesa cobra 30.250 euros públics per unes píldores informatives sobre la prevenció de la Covid-19. L’encàrrec li va fer al març l’executiu d’Isabel Díaz Ayuso amb “caràcter d’emergència”, per no haver de donar més explicacions sobre aquesta contractació. I és que l’article 120.1 de la Llei de Contractes del Sector Públic els permet actuar “sense l’obligació de tramitar un expedient de contractació” quan calgui prendre decisions “de manera immediata a causa d’una situació de perill”. Com la crisi del coronavirus, per exemple. De fet, el govern madrileny assegura que és “urgent i necessari” que s’emetin vídeos com els de Minuesa per explicar a la població com prevenir l’expansió de la malaltia. Vaja, que el periodista d’extrema dreta acusava en Facu Díaz d’estar a sou de TV3 i al final és ell qui cobra de l’erari públic. L’humorista català nascut a l’Uruguai es frega les mans: “Ayuso le adjudica 30.000€ por difundir su basura ultra en plena pandemia”, escriu al seu compte de Twitter.

Facu Diaz TV3

TV3

Aquesta vegada, els ultradretans amics d'en Cake Minuesa no fan escarafalls ni l'acusen de tenir un xiringuito polític subvencionat. Per a l'extrema dreta, els mantinguts només són aquells que cobren diners públics i que no són de la seva corda. Si els diners van a parar a les seves pròpies butxaques, aleshores ho anomenen meritocràcia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat