C. Tangana és el coautor de la cançó Malamente, interpretat per la seva exparella sentimental Rosalía. I el que acaba de dir el raper madrileny sobre el conflicte català ha estat encara més contundent que la tornada del hit de la de Sant Esteve Sesrovires. Només li ha calgut afegir-hi al final un "tra, tra". El músic, des de la seva irrupció al panorama musical, no ha deixat indiferent ningú i ha aconseguit convertir-se en un dels rapers de moda del panorama nacional. Per les seves lletres, pel seu look, per la seva música, però també, per la seva actitud davant la vida.

c tangana2

@c.tangana

No es mossega la llengua ni quan composa un tema ni quan s'expressa a través de les xarxes socials. "No creo en la democracia representativa", ha dit en alguna ocasió, i també s'ha pronunciat en contra de la monarquia espanyola i a favor de la llibertat del raper mallorquí Valtònyc. I ara s'ha mullat, i de quina manera, sobre Catalunya, després de la duríssima sentència del TS als presos polítics, condemnant-los a gairebé 100 anys de presó en total. De la sentència, i del que està passant aquests dies als carrers de Barcelona, n'ha parlat molta gent de la cultura. Especialment del cinema, el teatre i la televisió. Catalans i no catalans. Però segurament els comentaris més rotunds, les reflexions més demolidores, les han fet dos artistes com la cantant valenciana i extriunfita Alba Reche i l'actor madrileny Carlos Bardem. Ara cal afegir-hi C. Tangana.

c tangana3

@c.tangana

El raper madrileny ha fet una piulada que s'està fent viral. No fa ni dues hores que l'ha escrit i ja té 5.000 retuits i 13.000 likes. Una frase on remou consciències, especialment entre l'unionisme més acèrrim o la dreta més rància i bel·ligerant contra l'independentisme:

C. Tangana retreu als partits polítics espanyols que no permetessin a Catalunya fer un referèndum d'autodeterminació... Un altre cantant al que les hordes pàtries assenyalaran... Però ens fa l'efecte que a C. Tangana li relliscarà el que opinin d'ell els hiperventilats.