Un dels programes més recomanables que tenen a la graella catalana el trobem cada dia, de dilluns a divendres a Catalunya Ràdio, al vespre, de nou a deu. Un dels programes més irreverents, diferents, originals i on els seus conductors diuen el que els hi surt del monyo. Cosa que els fan i oients del programa agraeixen. Parlem d'El búnquer, amb en Peyu, en Jair Domínguez i la Neus Rossell

Un programa on parlen de tot, on se'n refoten del mort i de qui el vetlla, on no es mosseguen la llengua i on més d'una vegada han anat un pas més enllà. És el que té ser enginyosament destralers i no estar pendents del què diran o de si els hi toquen el crostó. En Peyu, en Jair i la Neus són versos lliures, celebrats versos lliures en un món, el dels mitjans de comunicació, on sovint hi ha massa ramats d'ovelles i on no tothom gosa dir a les coses pel seu nom. Ells ho fan. I ho fan amb ironia, sarcasme, una saníssima mala llet i un atreviment que pocs tenen. I un dels temes que de vegades han posat damunt la taula són els Borbons. La monarquia espanyola, la casa reial, ha estat objecte de debat en alguna de les seves tertúlies radiofòniques i aquest dimecres no ha estat una excepció. Però en Peyu ha estat més fi que mai. Tant, que fins i tot al seu company de programa se li ha quedat aquesta cara, sense poder aguantar el riure.

jair
Jair Domínguez a 'El búnquer' de Catalunya Ràdio

"Coincidint amb una nova història de bufons reials a 'El búnquer' de Catalunya Ràdio, en Peyu té una teoria sobre el matrimoni entre el rei Felip i Letícia que no havíem sentit fins ara", pregonen al compte d'Instagram del mateix programa. I quina és aquesta teoria? Per què Felip es va casar amb Letícia. El Borbó i l'asturiana es van casar el 2004, després d'haver festejat un temps quan ell la va veure per primer cop per televisió i després es van conèixer en una festa. Explica en Peyu que normalment, algú com el rei està rodejat de llepons. "Normalment s'envolten de gent que els hi llepa el cul tot el dia només per poder cobrar" i que "has de tenir un tio que et faci tocar de peus a terra... Per això el rei es va casar amb la Letícia... Per tenir algú que li digui les veritats... Qui et dirà més les veritats que el presentador d'un informatiu?", es pregunta amb sarcasme. Meravellós. En Jair i el públic es pixen. La xarxa, als seus peus.

"S'hauria d'haver casat amb l'Urdaci. És més de la seva corda... ", "Aquest tall és SUPREM", "Cracks", "El millor programa de ràdio"... No sabem si és el millor, però sí el més valent. Bravo per ells. Llarga vida a El búnquer.